1920_maartje_en_klaas_mantel_en_ger 1920 Jongere zuster, Ger, van oma Maartje Mantel, tweede van links op bezoek bij haar oudere zus Maartje, onze oma, uiterst rechts.

Links naast Ger (bij haar geboorte heette ze nog Gerritje) staat haar echtgenoot Han Boom. Opa Klaas Mantel staat in het  midden.

Johannes Boom (Han) geboren te Leimuiden op 3 juni 1885 trouwde op 10-12-1908 met de ongeveer 5 en half jaar jongere zus van onze oma Maartje.

Han was smid en emigreerde met de enige zus van oma naar Toronto Canada.

De leeftijden van de personen op de foto in 1920 zijn: Han 35 jaar, Ger 35 jaar, Klaas 48 jaar en Maartje 40 jaar.     Het is heel gek maar als je zelf over de 70 ben……ga je leeftijden verkeerd inschatten… ik had ze veel ouder gedacht…. misschien wel ouder dan 70!    Idioot is dat, he?

1957_febrnancy_pott

In 1956 bracht de dochter van Han en Ger Boom , Bep Pott, een bezoek aan Aalsmeer, waar ze oa door mijn vader enorm vertroeteld werd….hij was behoorlijk gek op z’n Canadese nicht……!

Een jaar later stuurde Bep haar dochter Nancy Pott naar Aalsmeer….!

Ik, 18 jaar oud, was zeer verguld met dit bezoek van mijn mooie, maar iets oudere achternicht uit Canada, die net haar verloving van een paar jaar had verbroken….!

Ik noemde haar ‘Nancy with the laughing face’ en zij mij…’kissing cousin’.

Luister naar John Coltrane met ‘Nancy with the laughing face en geniet intussen ook van de kunst!

1957_jan_nancy_pott_en_eddie

1957….

Nancy met een album met platen onder de arm, na het verlaten van een bruisend rock and roll- feestje in Zwanenburg…….bij stewardess Ellis Verhoog, wiens broer met nicht Marry Bol in Canada getrouwd was.

Na achternicht Nancy kwam ook nicht Marry Bol met dochtertje Rosemary in 1959 naar Nederland.

Het waren gedenkwaardige tijden…..!

Over mantelpower

Weblog van een oer Aalsmeerder. Mooie gedachten, muziek, foto's, Aalsmeerse historie en zo nu en dan een grapje. Sport, kleinkinderen, eiland op de Westeinder Plas,leuke filmpjes en kunst spelen zeer zeker ook een grote rol!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.