oer Aalsmeerder. Mijn naam is Eddie Mantel Deze weblog en ook de naam ‘Mantelpower’ heb ik te danken aan schoondochter Anna-Maria.Vanaf Maart 2007 ben ik te vinden op internet met muziek, leuke filmpjes, foto’s, verhaaltjes over Oud Aalsmeer en oude Aalsmeerders, belevenissen uit m’n jeugd en recentere artikelen, sport, humor, kinderen en kleinkinderen, etc .etc. Reacties zijn altijd welkom!

Volgende »

 1. Jan schreef:

  Wat ben je toch een knappe vent.
  lekker, vrolijk, goede tennisser/ kaarter, vrouwenliefhebber (ze zijn gek op je)

  tot morgen op de tennisbaan /kaartentafel

  Jan

 2. Sindy schreef:

  leuke weblog & love the pictures !!
  Sindy 😉

 3. Marita. schreef:

  Lieve Eddie,

  Wat ben ik blij,dat je weer terug bent!Gefeliciteerd,hoor!Ik had al zo vaak gekeken de laatste tijd,maar kon niks vinden en ik ging er van uit,dat aan mij lag(heb helemaal nergens verstand van)en nu was je daar opeens!Ik hoop,dat ik je nu weer kan blijven volgen.Ik wens jou en Kiki gezellige Kerstdagen samen met de kinderen en de kleinkinderen en een heel goed 2012! Lieve groetjes Jan en Marita.

  • mantelpower schreef:

   Lieve nicht Marita…ik ben blij weer iets van je te horen…. en hoop zo, dat je weer helemaal de oude bent! De Mantels dunnen uit…. en daar moeten de laatsten van neven en nichten voorlopig niet aan mee doen…als het even kan!
   www. mantelpower.weblog.nl is terug…nu zonder streepje dus…. en helaas zonder de muziek en leuke filmpjes, maar misschien komt dat nog allemaal terug…wie weet!
   Voorlopig blijf ik wel nog even bezig met m’n nieuwe weblog: www. mantelpower.wordpress.com
   Heel plezierige en gezellige feestdagen en een vooral gezond 2012 !
   Liefs Eddie

   • Mirte schreef:

    Hoi Eddie,

    Ik ben student aan de Universiteit van Amsterdam en doe onderzoek naar Aalsmeer en Aalsmeerders. Via google kwam ik bij uw weblog terecht en omdat ik nergens een e-mail adres zag, bericht ik even via deze weg. Vanaf juni zal ik veel tijd doorbrengen in Aalsmeer om meer te weten te komen over het dorp en natuurlijk de mensen die er wonen. U noemt zichzelf een oer-Aalsmeerder en ik zou graag een keertje met u spreken, zomaar, over van alles en nog wat. Ik hoop iets te horen!

    Hartelijke groet,

    Mirte

 4. Licia Huizer schreef:

  Ha Ha….via Janita kwam ik op MantelPower terecht en was natuurlijk erg nieuwsgierig want had een associatie met Mantelzorg, nou dat heb je nog niet nodig hoop ik.
  Je hebt een leuke creative zus !! jammer dat ze zo ver weg woont.

 5. Josje Rietveld-Bouwer schreef:

  Beste Eddie,

  Leuk jou en je vrouw ontmoet te hebben in Aalsmeer.
  De familie van der Weele is familie van mij.
  Leuk als je mij leesvoer en foto’s kunt mailen over hen.
  Bij voorbaat mijn dank.

  We hebben kennis gemaakt tijdens het feest van Chris in Aalsmeer.

  Josje Rietveld-Bouwer

 6. sjoerd robijn schreef:

  Via google kwam ik op deze site terecht na oude afbeeldingen te hebben gevonden van Tennispark Randwijck met leuke oude foto’s. Ik ben nu de huidige eigenaar van het parkje in Randwijck en erg leuk om te lezen en zien hoe Joop Stoop de prijsuitreiking voor zijn rekening neemt. mvg sjoerd robijn

 7. Bart Brugman schreef:

  Is het mogelijk dat u contact met mij opneemt of dat u mij uw mailadres mailt. Ik heb een vraag over een artikel op uw weblog. Kan dit evt in een mail aan u toelichten wanneer ik uw mailadres ontvang. Dank voor de moeite.

 8. Geachte heer Mantel,
  Graag zouden wij in contact met u komen over een van uw foto’s die wij mogelijk willen gebruiken voor onze webpagina. Helaas kan ik nergens contacgegevens vinden, vandaar dat ik u op deze manier benader.

  Zou u ons kunnen contacten?
  Met vriendelijke groet,
  Rien van den Broeke Village
  Debby van de Kasteele
  info@village.nl

  • mantelpower schreef:

   Beste Rien en Debby
   Laat me maar weten om welke foto het gaat… Datum van mijn bericht en naam en bijv. 3e foto of i.d.
   Vermoedelijk heb ik geen bezwaar, maar ik zou het wel graag eerst even zien…!
   Groetjes Eddie

 9. Bram Landzaat schreef:

  Beste Eddie,

  Hoe gaat het met jullie?
  Je houdt deze site nog steeds levendig vol. Complimenten!

  In het verleden (1975) hebben wij met het eerste elftal van V.V. Aalsmeer een singletje gemaakt. De A-kant heette ”Zeg Aalsmeer, ga zo door!”
  Op de B-kant zongen we ”k Ben naar de match geweest”. Oorspronkelijk muziek van ”k Ben in Parijs geweest.” Toentertijd was mij bekend, dat die nieuwe tekst o.a. van jouw vader was. Gerrit van Leeuwen en ik hebben deze ook bewerkt.

  Weet jij hier iets van?

  Graag je reactie.

  Vriendelijk sportgroetend,
  Bram

  • mantelpower schreef:

   Hallo Bram
   Inderdaad is de tekst naar mijn weten van mijn vader Jaap Mantel. Hij rijmde veel…!
   Hij maakte versjes voor familiefeestjes op bekende melodietjes, maar ook voor de voetbal.
   Hij was net als jij een enthousiast voetballer en organisator…., alleen wat eerder dan jij!
   Nog bedankt voor het voetbalgenot, dat jij met de andere Aalsmeer-voetballers ons supporters hebt geschonken en bedankt voor het lesgeven aan mijn zoons op de basisschool…! Groetjes Eddie

 10. Cees Freeke schreef:

  Leuk

 11. Maureen Gestman schreef:

  Goedemorgen meneer Mantel,

  Afgelopen twee weken (ook met Kras) de busreis Hoogtepunten van Italië gedaan. Tijdens deze reis het echtpaar Wim en Irma Buis (geb Souwer) ontmoet. Een kras echtpaar (ik schat ze in de zeventig), hij heeft een kwekerij gehad (o.a. seringen), wat ik begreep over genomen van zijn vader. Ze hebben een dochter.
  Nu had ik een aantal foto’s welke ik op hun verzoek via de mail aan hun probeer te sturen maar het email adres is niet correct. Verder heb ik geen gegevens.
  Weet u, als oer Aalsmeerder om wie het gaat en hoe ik in contact met hun kan komen?
  Alvast bedankt voor de moeite.
  met vriendelijke groeten Maureen Gestman

  • mantelpower schreef:

   Helaas ken ik niet iedere Aalsmeerder, maar wanneer U een willekeurige Buis uit het telefoonboek belt, maakt U een kans achter Uw vragen te komen…, denk ik!

 12. Jelle de Vries schreef:

  Geachte heer Mantel,

  In juli 1920 hield een Perzische gedelegeerde naar de Centrale Organisatie voor Duurzame Vrede te Den Haag, een lezing voor de Esperanto Club in Aalsmeer. Weet u daar meer van? Alle info over deze club (zoals de mooie strandfoto uit 1922) is mij zeer welkom.

  Vriendelijke groet, uit een zonnig Rotterdam,
  Jelle de Vries

 13. Cees van Vliet schreef:

  Hallo Eddie
  Hier een berichtje van je oude buurjongen van de hortensialaan
  op deze site staat de geschiedenis van de klipper van de Fam. Van Vliet
  http://217.26.101.136/mfa/binnenvaart/gkvb/uitdeoudedoos-p29.htm
  Groetjes Cees

 14. Menno schreef:

  Hallo meneer Mantel
  Ik heb een vraag over een filmpje die gemaakt is in 1957 tijdens een dansavond in Rijssenhout op dit filmpje zijn mensen te zien
  Zoals Ralph van der Avoort en Bep Weber
  Nu weet ik niet of ik hierbij de goede persoon heb gevonden of dat u iets van dit filmpje af weet graag u reactie via email mennovanderavoort@gmail.com
  Mvg Menno van der Avoort

  • mantelpower schreef:

   Mijn vader heeft met Daan Offerman filmpjes gemaakt rond 1954/55 van Aalsmeerse families, die getoond werden in Hotel De Uil Rijssenhout, met bal na…! Neem contact op met Hanoff Videoprodukties Aalsmeer. 1957 lijkt me iets te laat…! Groetjes Eddie

 15. Hans Wagenmakers schreef:

  Hallo Ed, ik weet niet of we elkaar kennen. Je neef Allie van Bommel, was ook mijn neef. Hij was de zoon van mijn oom Toon van Bommel en Krijntje Spaargaren. Mijn vrouw Margaretha en ik waren vele jaren geleden bij mijn ouders in Ermelo, toen een Mantel (jij?, tijdens militaire dienst) ons uitnodigde naar Aalsmeer te komen. We zijn toen bij jouw ouders geslapen en hebben de volgende dag Aalsmeer mogen bezoeken, ‘smiddags zijn we met jouw(?) zus wezen zeilen. We kregen deze link van onze nicht Joke Steijlen-Pankl. Ben jij dit?

 16. Martien Mantel schreef:

  Hallo Ed, bij het zoeken naar de cactuskweker Klaas Mantel kwam ik deze site van jou tegen. Ik heb wat vragen over je oom Klaas en tante Menny. Zou je mij een mail willen sturen?

 17. Tatjana Wallays schreef:

  Beste Ed, ik ben Tatjana Wallays, producer bij het Vlaamse productiehuis Panenka (BE). Ik zou je graag een vraag stellen ivm de foto’s uit de jaren 80. Is er een manier waarop ik je kan contacteren? Laat maar weten, alvast bedankt en vriendelijke groeten.

 18. Beste Ed, ik werk aan een boek over Ernst Moltzer die in 1941 initiatiefnemer was van het Bloemeneiland aan de Westeinderplassen. Weet jij waar zich dat precies bevond, of ken je mensen die dat weten? Ik vermoed dat het links van de Kleine Brug was, bij de huidige jachtwerf de Boeier. Veel dank & groet!

 19. Wim keessen schreef:

  Hi Eddy,ik ben een echte buurten,ik heb op 208 en 210 gewoond en ik speelde altijd met Jaap,kees en Frits spaargaren. Ik was nogal muzikaal en ging op Aalsmeers fanfare,de dirigent vond dat ik een “jazztoon” had en toen ben ik eraf gegaan. Maar ik kwam een paar jaar geleden ab Carels weer tegen enfin, ik speel nu op zijn legendarische tenorsax,een newking uit 1953. Heeft ab jarenlang in de aviolas mee gespeeld. Met vriendelijke groeten wim keessen

 20. Fran schreef:

  Beste Eddy
  Zou je zo vriendelijk willen zijn het huisadres van jouw en Ton aan ons door willen geven
  Vriendelijk bedankt
  Fran

 21. Miriam den Toom schreef:

  Hoi Ed,
  Zou je contact met me op willen nemen via het emailadres dat ik hieronder invul?
  Groet Miriam

 22. Sina schreef:

  Heb je weer gevonden….

 23. Sabine den Toom schreef:

  Dear Eddie Mantel. I am family of Anneke van Benthem (she was the contact between Ed Mantel, flowers from Aalsmeer and their flowershop in Dubai.. I also lived in Dubai for a while. Our family still have contact with Iqbal. I am looking for contact with you. As I send on your blog, I have a message for you. Please contact me. Greetings, Sabine

 24. mantelpower schreef:

  Dear Sabine
  Please send a message on edmantel@outlook.com
  Kind regards Eddie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.