Img_12661

Een prachtig schilderij van onze Aalsmeerse kunstenaar J. Dobber van omstreeks Jaren ’20/30. Het hing een halve eeuw in ons ouderlijk huis in de Hortensialaan.

Dobber had een schilderswinkeltje aan het begin van de Zijdstraat.

Img613 In de jaren ’80 was het winkeltje nog steeds aanwezig in de Zijdstraat…hier direct links, met nog steeds J.Dobber op de gevel. De man was echter reeds enkele jaren voor deze foto werd gemaakt gestorven en de nieuwe eigenaar heette Pannekoek.

De oude winkels en woningen, volgende op het Dobber-pandje werden afgebroken en de winkels met als eerste ‘Kruidvat’, waren nog niet helemaal afgebouwd.

Over mantelpower

Weblog van een oer Aalsmeerder. Mooie gedachten, muziek, foto's, Aalsmeerse historie en zo nu en dan een grapje. Sport, kleinkinderen, eiland op de Westeinder Plas,leuke filmpjes en kunst spelen zeer zeker ook een grote rol!

Eén reactie Volgende »

  1. Margrxc3xa9 schreef:

    Fijn dat u de foto van de Zijdstraat kon gebruiken,ik was bang dat hij te donker zou zijn.

  2. c,loos schreef:

    Hallo mijn naam is cor loos.ik ben een
    van de kleinzonen van Joh Dobber van de
    schilders winkel uit de zijdstraat.Ik heb nog diverse schetsen tekeningen en stillevens van Joh Dobber van 1964 tot
    ongeveer 1972. Joh Dobber is in 1976 in
    Aalsmeer overleden

  3. c.loos schreef:

    De foto van het pand aan de zijdstraat is uit plus minus 1980. het pand zag er vroeger anders uit.Op de foto zie eerst het raam van het woongedeelte en dan de deur van de winkel en dan etalage.Voor dat de winkel van pannekoek was waren er eerst twee woon gedeelte ramen dan de etalage en dan een dubbele deur als ingang van de winkel. En dan nog voor de twee woongedeelte ramen was er nog een poort ingang voor de achter ingang naar het erf,van het pand van de schilders winkel en het neven pand.En daar naast was de bakkerij van bakkerij vooges gevestigd.

  4. J.kuijper schreef:

    ook ik heb hier een schilderij van J.Dobber
    het betreft een landschap met een water partij en komt van uit een ervenis wat ik van de week heb gekregen
    wie kan mij wat vertellen over een bepaalde waarde van het schilderij

  5. R. den Baas schreef:

    Ook ik heb een schilderij vande heer J.Dobber uit een erfenis.Het is een zeezicht met een botter op het strand. Ook ik zou graag wetenover een bepaalde waarde. Grote ongeveer 60 x 40

  6. Ed Spaans schreef:

    Mijn naam is Ed Spaans en ik heb ook een schilderij van J.Dobber voorstellende waarschijnlijk het IJsselmeer (Zuiderzee) met een stel botters met aan de horizon een dorpje.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.