Op zondag 4 december 1960 werd ik door mijn broer gebeld…! Ik verbleef toen in Helsinki Finland in een gehuurde kamer van een finse tandartse…!  M'n broer vertelde me , dat Aalsmeer bijna door het water verzwolgen was…. en dat hij met vele Aalsmeerders in touw geweest was met zandzakken vullen, om de dijk bij oa de poel te beschermen….!

Dick Piet, redacteur van het schitterende blad 'Oud Nuus' heeft er een uitstekend en spannend artikel aan gewijd.

Het blad staat weer vol mooie, boeiende artikelen over het Aalsmeer van weleer….!

Ik ben zo vrij geweest om een paar foto's te 'lenen' van 'Oud Nuus…hoop, dat ze daar geen bezwaar tegen maken…!

Img036

Zondag 4 december 1960

Img035

Het water stond tot aan het randje van de Stommeerweg….!

Img037

Ook hier bij de Molenvliet, achter het seringenpark, moesten zandzakken voorkomen, dat de Oosteinderpoelpolder, vol zou lopen….! Ook hier het dreigende water tot aan het randje!

Voor het gehele artikel abbonneer je of koop het blad…..een aanrader voor mensen, die iets meer over het oude Aalsmeer willen weten… gewoon uit nieuwsierigheid of een nostalgisch oogpunt!

Over mantelpower

Weblog van een oer Aalsmeerder. Mooie gedachten, muziek, foto's, Aalsmeerse historie en zo nu en dan een grapje. Sport, kleinkinderen, eiland op de Westeinder Plas,leuke filmpjes en kunst spelen zeer zeker ook een grote rol!

Volgende »

 1. Dick Piet schreef:

  Hallo Eddie,

  Bedankt voor je complimenten m.b.t. Oud Nuus/artikel bijna waternoodsramp. Het was mijn laatste bijdrage aan Oud Nuus, omdat het bestuur van de stichting Oud Aalsmeer mij als hoofdredacteur de wacht heeft aangezegd. Een conflict tussen voorzitter Jan Willem de Wijn en mij ligt hieraan ten grondslag. De voorzitter bemoeit zich n.l. voortdurend met de redactie en wil bepalen wat er wel en niet in het blad komt. Ik heb daar geen zin meer in en heb aangegeven alleen door te willen gaan als de voorzitter zich niet meer met de redactionele zaken bemoeit. Maar De Wijn wil zich er wxc3xa9l mee blijven bemoeien. Dus is het over en uit. Ik wil niet verder in details treden, maar ik vind het jammer dat ik niet verder kan gaan met de verjonging van Oud Nuus en de lezers straks weer meer VOC-verhalen in Oud Nuus zal aantreffen.

  Vriendelijke groeten en succes met je schitterende website,

  Dick Piet

 2. eddie schreef:

  Beste Dick Piet Ik heb altijd genoten van je artikelen in xc3″UD NUUSxc2xb4…! Jammer, dat er een einde is gekomen aan jouw belangrijke bijdrage voor het blad!
  Het ga je goed…! Ik hoop, dat je zo nu en dan kijkt naar xc2xb4Mantelpowerxc2xb4, maar ik ben me er terdegen van bewust, dat de artikeltjes (van de hak op de tak) weinig voorstellen…!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.