Het blad ‘Doorvaart’van de Ouderen-vereniging Aalsmeer-Kudelstaart e.o. lag weer in de bus….en 1 artikel vond ik zo leuk over de bijnamen van de Aalsmeerders van vroeger, dat ik het jullie graag laat zien daar in de USA, Canada, Australie en Nieuw Zeeland.

Het is een artikel van de heer J. Meivogel en ik hoop dat Jan Eveleens, die het artikel in de Doorvaart heeft geplaatst, het ok vindt, dat het nu ook op Mantelpower staat….!

Ik ben zelf van moeders kant een ‘Stop’ en van vaders kant ……en die staat er niet bij… een lappiesmannetje, (vanwege de verkoop van manifacturen). Maar dat komt omdat de Mantels pas halverwege de 19e eeuw deze kant opkwamen uit West Friesland.


Over mantelpower

Weblog van een oer Aalsmeerder. Mooie gedachten, muziek, foto's, Aalsmeerse historie en zo nu en dan een grapje. Sport, kleinkinderen, eiland op de Westeinder Plas,leuke filmpjes en kunst spelen zeer zeker ook een grote rol!

Volgende »

 1. janita mantel schreef:

  Leuk. Mijn vader werd Klaas Knoop genoemd, grotendeels door Bernard Baarsen.

  • mantelpower schreef:

   Hi Janita
   Klaas Knoop…dat wist ik niet! Verder wilde ik nog even zeggen, dat je de creatiefste van de Mantels bent…het zijn allemaal kunstwerken, wat uit jouw handen komt…..echt prachtig! Liefs Eddie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.