Tante Leen kwam uit een groot gezin ( 16 kinderen, waarvan er 7 in het kraambed stierven) had een gouden stem en was zeer populair in de vijftiger/zestiger/zeventiger jaren….!
Nog steeds wordt het lied ‘Oh Johnny…( zing eens een liedje voor mij alleen) uit volle borst door menigeen (mee)gezongen…!
Ze is in brons met de andere Jordaangrootheden op het Johnny Jordaanplein terug te vinden…!
tante leen voor haar cafe
cafe tante leen1957 Tante Leen in volle glorie, zingend achter de tap van haar cafe ‘Concert Royal’op de Nieuwendijk.
tante LeenIn het Palladium in Hollywood zong ze en leerde ze vele beroemdheden kennen, met wie ze op de foto ging…. Danny Kay, Vera Lynn, Leo Fuld, Rudolph Shock, Ray Charles, Judy Garland… en ook de beroemde franse zanger Gilbert Becaud, die de handtekening van tante Leen op z’n manchet liet zetten…!
Hier komt even een van de bekendste nummers van Gilbert Becaud

Mijn echtgenote runde in de jaren’90 tot enkele jaren geleden voor een paar dagen in de week de kapsalon van ‘De Poort’ in Amsterdam, waar ook tante Leen haar laatste dagen van haar leven een kamer had. Ze leed aan suikerziekte en 1 been was afgezet. Na een val in 1992 moest ook haar andere been geamputeerd worden en dat heeft ze niet overleefd.
Het was een gezellig mens en ze keuvelde als ze gekapt werd heel wat af….!
Hier wat foto’s van de kapsalon:
2006 Kiki kapster in de Poort A'dam2006 Kiki in de Poort A'dam2006 Kiki met haar hulp in de Poort A'damKiki, rechts met haar assistente Jenny

Over mantelpower

Weblog van een oer Aalsmeerder. Mooie gedachten, muziek, foto's, Aalsmeerse historie en zo nu en dan een grapje. Sport, kleinkinderen, eiland op de Westeinder Plas,leuke filmpjes en kunst spelen zeer zeker ook een grote rol!

Eén reactie Volgende »

  1. janita mantel schreef:

    Wat een leuke fotoos, en wat een pracht baan.

  2. joop schreef:

    echt een sociaal bewogen amsterdamse vrouw, die veel voor gewone mens betekend heeft in Nederland en in het buitenland , en heb bijzonder veel respect voor haar.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.