Een bijzondere Kerstgroet kregen we van m’n Engelse vriendinnetje Billie-Dawn Brewster (1958-60)  Ik was 20/21 en Billie-Dawn 17/18 jaar

ccf02012017_00002

Billie-Dawn studeerde Land -en Tuinbouw in Engeland en werd voor stage lopen naar Aalsmeer Nederland gestuurd. Ze werkte op de kwekerij van Klaas Visser Oosteinderweg. Op deze kwekerij had ik ook als leerling van de RMTS ( tuinbouwschool) stage gelopen in 1953 of 54…!

Op een dag, ik was in militaire dienst (1958/59), bezocht ik m’n oude werkplek en mensen, die ik daar had leren kennen…! Zo ontmoette ik Billie-Dawn en praatte ik wat met haar. Ik nodigde haar uit voor een avondje stappen in Amsterdam… en zo begon onze vriendschap.

Ik zag BD alleen in het weekend, als ik verlof had. Zij leerde door mij Aalsmeer kennen en z’n inwoners… en ik verbeterde m’n Engels!

Het kon nooit wat worden, want zij moest eens weer terug naar Engeland naar haar vader en moeder en voor de studie op de universiteit en ik moest na m’n diensttijd naar het buitenland om de taal te leren…! Maar ik heb goede herinneringen aan haar en we hadden afgesproken elkaar niet helemaal uit het oog te verliezen. Zo gingen Kiki, onze 3 zoons en ik haar eind jaren ’70 een keer opzoeken in Engeland en bleven bij hun slapen. Billie-Dawn was getrouwd met Richard en had 4 dochters….!

Dit moest ik even vertellen en ik zal het verhaal niet langer maken. Met kerst sturen we elkaar altijd een kerst en nieuwjaars wens…,maar dit jaar kwam er een foto bij van haar familie, 20 in het totaal…het aantal bij mij is bij 14 blijven steken…!

file3067

Mei 1959  bij foto=opnames van een fotoverhaal in de ‘Romance’ voor uitgave juli ’59 naar ik meen…! ‘De Hoofdprijs was een lieve schat!’   Als iemand dat blad nog heeft (wie weet) zou ik het graag over willen nemen…!

file4058

ccf01012017_00001

Een prachtige foto van Richard, Billie-Dawn en 4 dochters, 4 schoonzoons en 10 kleinkinderen…!  (20 man)

En hier wij nog even op de eerste Januari 2017 in het Amsterdamse Bos ( 14 man)

img_1945-001

 

Over mantelpower

Weblog van een oer Aalsmeerder. Mooie gedachten, muziek, foto's, Aalsmeerse historie en zo nu en dan een grapje. Sport, kleinkinderen, eiland op de Westeinder Plas,leuke filmpjes en kunst spelen zeer zeker ook een grote rol!

Eén reactie Volgende »

  1. Els Terlouw schreef:

    Wat vreselijk leuk Eddie. Ik herinner me dat fotoverhaal waarin jij de hoofdrol speelde in ROMANCE, want die verkochten wij bij Boekhandel Jager. Jammer genoeg kan ik je niet aan een exemplaar helpen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.