• Marcus de Bul ( de Jonge), bij 80jarigen en ouder bekend winkelier in de Zijdstraat, gaf de dorpsfotograaf Theo Wenzel opdracht om het beroemde Aalsmeerse Corso, dit jaar “Juliana Regina” geheten, te fotograferen.

De foto’s werden dan zo snel mogelijk ontwikkeld en keurig in mapjes verkocht…!

Er was enorme vraag naar de mapjes foto’s en Marcus draaide een prima omzet. Niet alleen Aalsmeerders kochten de foto’s, maar ze werden vaak door bloemenexporteurs met de bloemen meegestuurd naar de relaties in het buitenland…!

Uit het archief van mijn vader haalde ik 3 nog geheel intacte mapjes van het Corso in september. Ik start met 1953….Mocht er interesse zijn van mantelpower-kijkers, die ook de jaren 1954 (Bloemenrhapsodie) en 1955 graag willen zien, dan zie ik dat dan eventueel wel in de reacties…!

Het is jammer, dat er nog geen kleuren-fotografie was in die jaren… de foto’s zouden dan natuurlijk beter tot hun recht komen, maar dat is helaas niet anders!

De chauffeurs op de trekkers en figuranten op de Corsowagens, heb ik soms nog even in close-up weergegeven…om het wat makkelijker te maken voor de kinderen of kleinkinderen van de gefotografeerden  in 1953. Ikzelf ben nu 81 en was 15 in 1963.

Op 1 van de foto’s ontdekte ik Tilly van der Zwaard, die helaas niet meer onder ons is…!

 

 

 

 

Over mantelpower

Weblog van een oer Aalsmeerder. Mooie gedachten, muziek, foto's, Aalsmeerse historie en zo nu en dan een grapje. Sport, kleinkinderen, eiland op de Westeinder Plas,leuke filmpjes en kunst spelen zeer zeker ook een grote rol!

Eén reactie Volgende »

  1. dirk mantel schreef:

    wat weer mooie fotos van het oude corso

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.