Verleden jaar had ik op onze damwand (bescherming voor de woonboot) een prachtig onkruid, ontstaan uit de uitwerpselen van onze bezoekende huiseend “Kwak…! Ik verwijderde het niet, want ik vond de plant fascinerend…! Er bleef een prachtig geraamte over in het najaar, waarvan ik helaas geen foto gemaakt heb..!

In het voorjaar kwam er weer leven in en hij staat daar mooi te wezen. En ziedaar… de plant heeft zich vermenigvuldigd en staat er een kleintje naast…!

Als ik ’s morgens uit m’n slaapkamerraam kijk zie ik de plant met z’n kleintje en doet het m’n bloemen-en plantenhart goed! Misschien kan iemand mij vertellen, wat de latijnse naam van dit onkruid is?

De naam van dit onkruid is Filipendula ulmaria….ofdewel Moerasspiraea, een oerkrachtige asperine in de préhistorie…!

Over mantelpower

Weblog van een oer Aalsmeerder. Mooie gedachten, muziek, foto's, Aalsmeerse historie en zo nu en dan een grapje. Sport, kleinkinderen, eiland op de Westeinder Plas,leuke filmpjes en kunst spelen zeer zeker ook een grote rol!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.