Als je een WEB-site krijgt, weet je echt niet goed, wat je er mee aan moet…..! Je hebt het al druk zat met allerlei hobbies en dan dit nog…..Het begon allemaal op 15 april 2002, toen ik de veilingdeur achter me dicht trok na 41 jaar intensief bloemenexport bedrijven, het was genoeg geweest. Ik leefde al een kleine 10 jaar langer dan vader Jaap had geleefd. Die gaf de pijp aan Maarten op z’n 55ste. Moeder Hazien bleek met broer Ap Spaargaren tot de sterkste ‘stoppies’ te behoren. Ze stierf een jaar na mijn pensioenering op 94 jarige leeftijd. Ap volgde haar 1 a 2 jaar later…. Als je het gemiddelde van pa en ma neemt…74/75 jaar, dan heb ik nog een 5 jaar voor de boeg, dat zou toch prachtig zijn, niet waar?   Maar toch vraag ik onze lieve heer, zoals de slager ook doet…’mag het een beetje meer zijn?’ Gewoon afwachten maar!

Intussen heb ik 5 schitterende jaren achter de rug. In 2002 nam ik me voor geen computer en geen mobieltje aan te schaffen……Beide volledig overbodig! Ik tennis, tuinier, ben lid van Amstelhof,heb 4 schatten van kleinzoons en dan niet te vergeten m’n 3 geweldige zoons en 3 fantastische schoondochters. Verder stap ik graag in m’n bootje en tuf naar het eiland van m’n broer en mij op de Grote Poel. Daar maaien we het gras, verwijderen we de nijlganzenstront, snoeien alles wat er te snoeien valt, verwijderen we dode planten, gaan de brandnetels te lijf en ploffen we met een bacootje op een ligstoel en sudderen we in de zon. Dan spelen we een potje scrabble, lezen de krant of een lekker boek, gooien ons hengeltje uit of doen even een tukkie, wat is toegestaan voor mannen van onze leeftijd! In het weekend zijn de vrouwen er bij en een zeer bevriend echtpaar, die we al een 40 a 50 jaar kennen. We beginnen om 11 uur/half 12 met de koffie op zaterdagmorgen, met wat lekkers er bij, gaan vervolgens kaarten…TACHTIGEN! We zitten aan 2 tafels, 3 mannen en 3 vrouwen dus. Deze variant op klaverjassen spelen we al weer langer dan 40 jaar en werd meegebracht door onze dienstplichtigen in La Courtine Frankrijk. Een prachtig spel….. ze kunnen me er midden in de nacht voor wakker maken!  Om m’n andere hobbies nog even op te noemen, muziek, fotograveren en schilderen, al hoewel ik de laatste tijd weinig inspiratie, geduld….. en natuurlijk onontbeerlijk ‘TIJD" heb.

Maar waar ik eigenlijk naar toe wil…. is dat ik niet op een computer zat te wachten, maar m’n jongste zoon deed z’n computer uit 2000 over aan z’n oude vader…… en zo kreeg ik er nog een enorme tijdverslindende hobby bij. Ik krijg dagelijks ong. een 20 emails binnen en er gaan er zo’n 10 gemiddeld naar hele groepen kennissen uit! M’n boekhouding doe ik op de computer, ik download muziek, scan oude en nieuwe foto’s en sla ze op of stuur ze door, etc.etc.Nu heb ik van mijn lieve schoondochter een eigen WEb-site gekregen….. en ik verzucht: Wat jammer, dat er maar 7 dagen in een week gaan!  ( mei 2007)

Over mantelpower

Weblog van een oer Aalsmeerder. Mooie gedachten, muziek, foto's, Aalsmeerse historie en zo nu en dan een grapje. Sport, kleinkinderen, eiland op de Westeinder Plas,leuke filmpjes en kunst spelen zeer zeker ook een grote rol!

Volgende »

  1. jacco schreef:

    Pa, op naar die 94 jaar die oma ook haalde. Als je het zo bekijkt ben je nog maar een jonkie !

  2. edward schreef:

    gezond en bewust leven en je levensverwaching stijgt tegenwoordig naar 100 jaar, zeker met een leven zoals jij beschrijft!!

    Leuk verhaal Pa, precies wat leuk is om vast te leggen voor de kids (voor later).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.