Vrijdag 11 november half 5 kwamen Kiki’s neef Robbert, nicht Manon en hun vader, Ton Braspenning naar Aalsmeer om Kiki en mij op te halen voor een rit naar Amsterdam Noord.

Voordat we vertrokken, waren we even bij onze zoon Jacco aan de overkant

Jacco met nicht Manon (ons bruidsmeisje, 55 jaar geleden) en haar broer uit Zwolle Robbert Braspenning

Hier een foto van Manon Braspenning op 24 november 1967 als 4jarig bruidsmeisje op onze huwelijksdag

Op schoonvader Toon Braspenning’s schoot de dochter van mijn broer Nico en Lientje, Nicolientje en op schoonmoeder’s schoot hun kleindochter Manon Braspenning, nu vandaag 11 november 2022 55 jaar later op bezoek bij haar roots in Amsterdam noord.

Drie kwartier later waren we in Amsterdam-Noord in het prachtige kantoor van Heino Braspenning, ivm het 65 jarige jubileum van BV. Braspenning!

Je kon goed zien, dat Heino een liefhebber van voetbal is…als je omhoog keek waren er ettelijke shirtjes van beroemde voetballers opgehangen…!

Ontvangst in het kantoor van Heino Braspenning.(hier op de rug). Links Ton Braspenning en Fran Braspenning.

Ton Braspenning en ik kregen even een rondleiding van Heino (sorry voor de slechte foto)

Manon begroet de neef van haar vader.de 88 jarige oud-direkteur Fran Braspenning ( was zwarte Fran, nu witte Fran)

Nel Braspenning, de vrouw van Oud-Directeur Fran Braspenning (rode Fran) Links Manon Braspenning met Zwarte Fran ( nu Witte Fran) en zin echtgenote Greetje.

Hier nog even een fotootje van de vroegere 3 direkteuren, na het vertrek van hun neef en medefirmant Ton Braspenning, die naar Zwolle verhuisde met z’n gezin…!

Joop Braspenning, Rode Fran (zonen van Hein) en Zwarte Fran zoon van Frans Braspenning.

De sympathieke Heino, de enige direkteur van Braspenning, zoon van de helaas overleden Joop Braspenning en hier met zijn echtgenote.Ze hebben 5 kinderen en er zal straks vast wel een opvolger voor Heino bij zijn…!

Ik vond nog een leuk fotootje van zijn vader Joop en moeder Mieke, die op onze bruiloft aanwezig waren 24 november 1967

En nu weer verder met de foto’s, die ik een paar dagen geleden gemaakt heb van ons bezoek aan Amsterdam Noord!

Mijn Kiki Braspenning links, in haar jeugd werd ze door de familie Riekertje genoemd, hier in gesprek met Greetje de echtgenote van zwarte Fran.

Helemaal links de buste van de overleden direkteur Joop Braspenning en aan de wand de foto’s van de oprichters en oud directeuren van Braspenning bv. sinds 1956 Henk, Hein met daaronder zijn zoon Joop en helemaal rechts Toon Braspenning, de vader van mijn vrouw Kiki Mantel-Braspenning. ( excuses voor de weerschijn in de foto’s)

De oudste zoon van Hein, rode Fran (86) hield een schitterende speech…. !

Achter zijn rug werd het embleem van de BV onthuld en werden de 3 sterretjes boven en 4 onder met foto’s duidelijk…!

Links applaudiseert Robbert Braspenning (zoon van mijn zwager Ton) voor de fantastische speech van de 86jarige Fran…!. Rechts de huidige grote baas..Heino!

Helemaal links Frans (beddenzaak), de oudste van de 3 firmanten:, dan de jongste van de broers Henk(kantoor), vervolgens Hein, de oudste (uitvoering),en als 3e ster de vader van Kiki, Toon (matrialen). Zijn vader Hein wordt door Fran aangewezen.

En onder zwarte Fran, zoon van Frans, rooie Fran, zoon van Hein, dan m’n zwager Ton, zoon van Toon en Joop, de tweede zoon van Hein. Direkteur Heino Braspenning, de zoon van Joop, kijkt toe…!

De broer van Heino, Stephan heeft een eigen zaak (steigers). Zonen van Rooie Fran, Frank en Daan ( Vast Goed), de zoon van zwarte Fran (88), Norbert heeft een hoge functie bij de ING. Zonen van Henk Braspenning (auto’s en racerij), waarvan Ron Braspenning niet zo lang geleden gestorven is.

Even terug in de geschiedenis, Henk, Hein en Toon stapten in 1957 naar de Kamer van Koophandel en hebben door hun enorme inzet Braspenning tot een bloeiend bedrijf ( toen heette dat nog zandstralen) gemaakt, de 2 Frannen en Joop, hebben na het vertrek van Ton de zaak verder uitgebouwd.

En Heino is nu de grote baas van dit schitterende bedrijf , dat in de hele wereld bekend is!

Daarna vertrokken we naar het mooie restaurant Helling7 een paar honderd meter verderop…!

De batterijen raken leeg…! Sorry!
Het diner was uitstekend…Helling7 kunnen wij van harte aanbevelen!

Namens Kiki (Riekertje voor de Braspenningen), bedank ik jullie voor de fantastische dag, met als slot het heerlijke diner!

Op 14.5.1975 ging m’n schoonvader Toon Braspenning als medefirmant van dit mooie bedrijf op 65 jarige leeftijd met pensioen.

Twee van de direkteuren, Toon en jongere broer Henk Braspenning.

Een mooie auto als kado van de firma…! (Toon hier links, de vader van mijn echtgenote)

Over mantelpower

Weblog van een oer Aalsmeerder. Mooie gedachten, muziek, foto's, Aalsmeerse historie en zo nu en dan een grapje. Sport, kleinkinderen, eiland op de Westeinder Plas,leuke filmpjes en kunst spelen zeer zeker ook een grote rol!

Eén reactie Volgende »

  1. Sina schreef:

    Prachtige fotos !!!👏👏

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.