Britte Bardot was de ontdeugendste!

Zoals ik reeds eerder vertelde waren Romy Schneider, Brigitte Bardot en Francoise Arnoul mijn lievelings filmsterren in de jaren 50. Ik kan nog wel een twintigtal namen noemen, maar deze 3 aantrekkelijke dames hadden mijn voorkeur, tijdens mijn pubertijd, waar ik overigens wonder boven wonder weinig last van heb gehad….! M’n pubertijd was 1 groot feest!  En toen ik eind jaren 50 in militaire dienst moest, gingen er 3 foto’s van de genoemde sterren mee om m’n soldatenkast wat op te pimpen en me te helpen lekker weg te dromen als ik m’n afgematte soldatenlijf uitstrekte op het geplette met stro gevulde matras.

Ik denk, dat hoewel ze nu niet meer om aan te zien is, maar wie is dat wel na ong. 55 jaar, dat Brigitte best wel een aantrekkelijk meisje was en nog is, als je als 16 tot 20 jarige jongen de foto-serie bekijkt. Nog even een leuke waar gebeurde geschiedenis. Na m’n diensttijd ging ik met m’n dienstvriend Rob van Houten in m’n tweede hands Karmann Ghia naar St.Tropez. En omdat Brigitte daar woonde, besloten we een kijkje bij haar te gaan nemen. Ze woonde aan zee en toen we de auto voor haar poort hadden geparkeerd, liepen we door een smal weggetje om haar tuin, die met rietmatten was afgeschermd. We vonden een klein vierkant gat in de rietmat, waarschijnlijk uigesneden door een nieuwsgierige journalist. Het is bijna niet te geloven, maar m’n lust om haar te aanschouwen werd beloond…., ze was op nog geen 10 meter afstand in volle glorie te zien, in bikini, met een iets oudere dame en haar kleine zoontje Nicolas. Als jullie eens weten, wat dat toen voor mij betekende…. een vrouw te zien door miljoenen mannen verafgood.

Ik zal zoeken naar foto’s van deze memorabele stunt, maar of ik die nog zal vinden?

Over mantelpower

Weblog van een oer Aalsmeerder. Mooie gedachten, muziek, foto's, Aalsmeerse historie en zo nu en dan een grapje. Sport, kleinkinderen, eiland op de Westeinder Plas,leuke filmpjes en kunst spelen zeer zeker ook een grote rol!

Volgende »

  1. LinC schreef:

    Vooral haar sympathieke gedrag in combinatie met haar spel maakt het écht leuk om naar te kijken. Mooi is ze zeker, maar speelt voor mij waarschijnlijk weer minder een rol 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.