Dsc02527

2e Paasdag, 24 maart 2008

Ik kreeg slechts de helft van de gezellige Paastafel bij Edward en Anna-Maria op de foto.

Anna-Maria schenkt de koffie in en laat haar moeder Rietje half schuil gaan achter de koffiekan…..!

Eieren zoeken….in de kou!

Dsc02529 Alex_nr2_mrt2008 Dit keer geen blote knieen van Jacco…!

In de keuken trof ik een 2e kunstwerk van onze 6 jarige kleinzoon Alexander aan.

Picasso in de dop….!

Over mantelpower

Weblog van een oer Aalsmeerder. Mooie gedachten, muziek, foto's, Aalsmeerse historie en zo nu en dan een grapje. Sport, kleinkinderen, eiland op de Westeinder Plas,leuke filmpjes en kunst spelen zeer zeker ook een grote rol!

Volgende »

 1. Marita schreef:

  hallo Eddy,Volgens mij is 1925 inderdaad het jaar,dat opa en oma in het nieuwe pand zijn gestart.Weet jij trouwens waar ze woonden voor het jaar,waarin jouw vader geboren is n.l.1904?Wat is het toch ontzettend leuk om af en toe wat over vroeger te lezen!Nog even dit:Tante Maatje was met oom Maarten, dat weet je natuurlijk wel maar je raakt gewoon in de war met al die “Klazen”!

 2. Eddie schreef:

  He Marita…leuk dat je even reageert.Je hebt gelijk het moet Maarten Bol zijn ipv.Klaas. Volgens mij stond het huisje waarin alle Mantels geboren zijn op de plek waar het nieuwe pand kwam.
  Groetjes en veel liefs Eddie

 3. Marita schreef:

  hoi,Eddy,hier ben ik weer.Ik wide het nog even over onze winkel hebben.In1958 is opa gestorven en in de loop van1959 werd een begin gemaakt met de verbouwing van het hele spul.Wij gingen boven wonen en ons woongedeelte werd bij de winkel gevoegd en werd zelfbediening.Op 16april zou de feestelijke opening zijn,maar van een feest was in de verste verte geen sprake,nadat begin April jouw vader was overleden.Die tijd vergeet ik nooit meer.Liefs voor jou en Kiki.

 4. Eddie schreef:

  Hallo Marita bedankt voor je informatie….ja, ik weet het ook niet allemaal precies. Zeg,weet jij waar opa Klaas Mantel geboren is..? Een boerderij, ergens op de Bennebroekerweg? Als jij de lokatie weet, zou ik daar graag eens gaan kijken.

 5. Sina Bol schreef:

  Hola uit Spanje,

  kreeg van broer Jan je web-blog door en heb genoeten van al die oude fotos,en herinner me nog best veel namen.

  Zelf ben ik erg veel bezig met rutes in de dichtbijzijnde bergen om metSUV te doen en met muziek,waarvan ik denk dat we dezeklfde smaak hebben,groeten aan je vrouw,lientje,als ik me goed herinner en ook voor jou hartelijke groeten

 6. Margrxe9 schreef:

  Toevallig kwam ik op http://www.haarlemmermeergeschiedenis.nl terecht en toen bedacht ik dat die mooie foto van De Kleine Bazar daar op te zien zou moeten zijn;heel veel mensen in de Haarlemmermeer zullen uw grootouders wel gekend hebben.

 7. eddie schreef:

  Bedankt Margre….het zou fantastisch zijn, wanneer ik iets te weten kwam over het huis, waar opa Klaas als kind en zijn vader Jan Mantel, afkomstig uit de kop van Noord-Holland, gewoond hebben in de Haarlemmermeer! Ik hoop op reacties…! Zelf denk ik de Bennerbroekerweg…??

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.