Lees eerst dit!!!!!

Mijn oudere neef Ab Hofman, gitarist en zanger van de Vrolijke Vrijbuiters is niet meer onder ons…..!

Ik wilde iets over hem op mijn site zetten, want hij was beslist een byzondere Aalsmeerder, bekend tot zeer bekend bij de oudere Aalsmeerders. Zoekend op internet naar iets, waarin ik hem kon vinden….en daar ben ik in geslaagd, volgens mij…., met dit filmpje van Max Teeuwisse alias Max ‘Teawhistle’….!

Deze figuur bekend in de Nederlandse Jazzwereld, als een ‘Nederbopper’, is nu 74 jaar en is nog steeds zo gek als een deur. Hij runde het ‘Jazzcafe’ in Den Oever, waar hij veel Nederlandse grootheden uit de jazzwereld ontving.

Frans Popty, de bekende jazzviolist, Eddy Sanchez, de virtuoze vibrafonist, etc, waren vaak bij hem te vinden.

Kijk naar dit filmpje….. en herinner je ‘AB HOFMAN’, want die was uit hetzelfde hout gesneden….kon vroeger net zo gek doen als Max Teeuwisse, er zijn prachtige persiflages van Ab Hofman op de film vastgelegd en ik moet zeggen, dat Ab een mooiere stem had, dan Max hier op het filmpje…..!

Dit is een ODE aan onze neef Ab Hofman van de Vrolijke Vrijbuiters….. en ik hoop nog eens echt iets van Ab te kunnen laten zien en horen.  Misschien kan iemand die dit artikel op m’n site leest me helpen….?!

Hier volgt een foto van de Vrolijke Vrijbuiters 1n 1955…… alweer 53 jaar geleden!

De_vrolijke_vrijbuiters_1955 AB HOFMAN (rechts onder)

Nu even….  het filmpje aanklikken aub!

En wanneer U uw ogen even sluit, dan zie je en hoor je Ab…in 1 van zijn vele creaties!

Over mantelpower

Weblog van een oer Aalsmeerder. Mooie gedachten, muziek, foto's, Aalsmeerse historie en zo nu en dan een grapje. Sport, kleinkinderen, eiland op de Westeinder Plas,leuke filmpjes en kunst spelen zeer zeker ook een grote rol!

Eén reactie Volgende »

  1. Anoniem schreef:

    Kijk eens op http://www.muzikaalsmeer.nl en klik ab hofman aan dan zie je een recente foto!

  2. Ik heb het filmpje er even mooi ingezet. Mooie man! mooie woorden eddie…

  3. Ruud de Jong schreef:

    Beste Eddie,

    Ik weet niet of Ab Hofman al in “De Vrijbuiters” was opgenomen toen mijn vader (Kees-Jan de Jong) daarin de pianist was (plm. 1943-1952). In elk geval heb ik nog heel veel archiefmateriaal van ‘De Vrolijke Vrijbuiters’ in bezit, en ik zal in elk geval even voor je kijken of er nog iets van Ab tussen zit.

  4. eddie schreef:

    @Ruud de Jong bedankt voor je reactie!
    Het zou leuk zijn om iets van de Vrolijke Vrijbuiters op YouTube te hebben…! Dan kan ik het er vanaf plukken en op m’n site zetten! Gr.Eddie

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.