Viba Vereniging tot Instandhouding van een Badhuis te Aalsmeer (V.I.B.A) werd opgericht in 1912

Locatie aan de Poel tussen de Zwarte Weg en de Watertoren. Gisteren heb ik tijdens een wandeling, zie vorig bericht, wat foto’s van deze prachtige plek, gemaakt. Een plek waar menig Oud-Aalsmeerder mooie herinneringen aan heeft.

Er zijn ook heel wat verkeringen en uit eindelijk huwlijken onstaan ….in het water van de VIBA.

Deze foto is rond 1918 gemaakt. Hier zijn enkele namen: Badmeester Otte en zijn vrouw, Lien v.d.Bilt, Aat Mosselman, Miep Mosselman 3e van links staande in het water, later de echtgenote van Jaques Maarse de oprichter van Maarse&Kroon, de bekende Aalsmeerse busonderneming, Marie Pik, Stoof, Guurt Eveleens, Betteke Buisma, Riek Wichmann, later getrouwd met m’n oom Jan Spaargaren, m’n tante dus,Eekhof,P.C.Eveleens, Marcus de Jonge, de bekende kapper en fotowinkelier uit de Zijdstraat, bijgenaamd Marcus de Bul, Jan van Dam, Maarten Jongkind, Ijke Buisma, Mennie Baarse, later getrouwd met mijn oom Klaas Mantel, S.Bon, Jan v.d.Bilt en Piet Veer.

Img_0079

Hier nog even een foto, die ik in de zomer van 2009 maakte…de plek waar vroeger de Aalsmeerders zich ook al vermaakten…. in de VIBA!

Over mantelpower

Weblog van een oer Aalsmeerder. Mooie gedachten, muziek, foto's, Aalsmeerse historie en zo nu en dan een grapje. Sport, kleinkinderen, eiland op de Westeinder Plas,leuke filmpjes en kunst spelen zeer zeker ook een grote rol!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.