Het artikel ging  over Joop Doderer (Swiebertje) en zijn dochtertje Sandra, hetgeen ik beeindigde met de zin: …'Ja, en dan denk je ook…wat is er van Sandra Doderer geworden?'

Mijn achternicht Margre had weer wat speurwerk voor me verricht en ik kreeg zojuist een brief in de bus met een foto van Joop Doderer met z'n dochtertje Sandra en prima geschreven info, die ik graag met U deel, tenminste grotendeels….:

Img065 
Joop Doderer met dochtertje Sandra, die me destijds zo enom vertederde met haar geklets in het vliegtuig van Torremolinos naar Amsterdam….!

Margre schrijft me hetvolgende:

Naar aanleiding van uw herinneringen aan Sandra Doderer, besloot ik de door Geertje Bos geschreven biografie van Joop D., genaamd: "Noem mij maar Swieberje..!" er nog eens bij te pakken….op zoek naar een foto van Sandra en tot mijn grote genoegen vond ik een foto van haar, waarop zij 4 jr oud was…!

Sandra werd geboren in februari 1965 en ze woonde met haar ouders eerst in een flatje in Rotterdam-zuid. Daarna in een appartement in de wijk Lombardije en vervolgens verhuisde ze naar Ouderkerk aan de Amstel.

Zowel Liz als dochter Sandra figureerden weleens in de serie Swiebertje.

Na de scheiding bleven Liz en Sandra in Ouderkerk wonen. Liz werd schoonheidsspecialiste en kreeg een relatie met ene Hans Schitte, die Sandra alsnog een plezierige jeugd gaf…!

Na een paar jaar kwam er een einde aan de relatie en trouwde Liz met Hans Dekker, een tekstschrijver uit de reclamewereld.

Dekker werd later voor de dochters van Sandra een lieve opa…iets wat Joop nooit heeft waargemaakt, net zo min als hij voor Sandra een zorgzame vader was…

De brief geeft nog heel veel meer info….maar ik vind het niet juist, om dat allemaal aan m'n website prijs te geven….! Hel laatste gedeelte is wel leuk om te horen:

Toen Sandra volwassen was, zocht Joop D. haar weer op en was hij ook aanwezig bij haar huwelijk in 1986.

In de laatste dagen van Joop's leven was Sandra zo vaak mogelijk bij hem…!

Ze schijnt nu actief te zijn in de modewereld….! Mijn achternicht Margre eindigt de brief met…In Woerden is een modezaak "Be One" en daar is 'ene' Sandra Doderer filiaalmanager…het zou haar kunnen  zijn!

(met dank aan Margre voor haar speurwerk) 

 Sandra Doderer 3e van links
Deze foto werd me per email opgestuurd: Sandra Doderer, 3e van links!

Over mantelpower

Weblog van een oer Aalsmeerder. Mooie gedachten, muziek, foto's, Aalsmeerse historie en zo nu en dan een grapje. Sport, kleinkinderen, eiland op de Westeinder Plas,leuke filmpjes en kunst spelen zeer zeker ook een grote rol!

Eén reactie Volgende »

  1. Jolande Duinker schreef:

    Inderdaad!!! Spectaculair!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.