2kihh34ie3m5rn_f

Gisteren, op 26 november, stierf Pia Beck op 84jarige leeftijd…..! Ze was toch een fenomeen op de piano door haar Boogie Woogies, haar heerlijke gevoel voor jazz, haar speciale stem….. haar looks, die ons wat aan Doris Day deden denken, alhoewel haar stem een heel andere richting insloeg… een beetje ruiger, een beetje stouter…niet perfect, niet echt mooi, maar wel lekker om naar te luisteren.!

Genoten heb ik van haar in de jaren ’50/60 in de Blue Note op het Leidse Plein, in Scheveningen, bij ‘De Millers’…. ik bezocht haar zelfs in haar eigen theater in Torremolinos in 1966.

Gino, een zoon van haar in juni overleden vriendin Marga, zat aan haar sterfbed. ‘Gino, wil je de kapper afbestellen… ik ga dood…..! Zo eindigde het leven van deze bewonderenswaardige vrouw, die nu weer met haar geliefde vriendin Marga verenigd is.         De laatste woorden van That’s Life zijn……I’m gonna roll myself up in a big ball and die……!

Over mantelpower

Weblog van een oer Aalsmeerder. Mooie gedachten, muziek, foto's, Aalsmeerse historie en zo nu en dan een grapje. Sport, kleinkinderen, eiland op de Westeinder Plas,leuke filmpjes en kunst spelen zeer zeker ook een grote rol!

Volgende »

 1. Margrxe9 schreef:

  Mooie foto uit 1930,hoe zou het afgelopen zijn met de chauffeur. Weet u dat er op Beeldbank ook hele mooie foto’s staan van Aalsmeer? Lieve groetjes Margré

 2. Josina schreef:

  Wat jammer dat ze er noet meer is!
  Wij hebben genoten van haar in de cockpit en Blue Note,eerst gingen we dan naar de Lucky Star en daarna de ronde en eindigden dan in Shehezade.Maar Pia Beck was altijd swingend,voorals als ze een aantal goede muziekanten er bij had,genieten was dat,ik hield ook van haar heze stem.
  Liefs Pedro en Sina

 3. eddie schreef:

  @Sina
  Ja…zo komt aan alles een eind!

  Een vraagje…. kan je me niet een foto emailen van jouw zingend bij een band, bijv. uit de jaren 50 of 60?? Met permissie om of te beelden op mijn site?
  Liefs Eddie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.