Velen met mij hebben het stamboomboek van de familie Mantel aangeschaft in 1976, samengesteld door Piet Boon, Wijdenes en Piet Kistemaker, Andijk, een schitterende uitgave van de Werkgroep voor Westfriese Genealogie van het Historisch Genootschap “Oud West-Friesland”.

Het begint met onze stamvader Pieter Mantel, geboren te Wervershoof op 11 april 1664, als zoon van Sijmen Pietersz.”Mantel” etc.etc.

Die aanhalingstekens “” intrigeerden mij mateloos en ben er nu na eindeloos zoeken achter gekomen, dat de vader van onze stamvader Pieter niet Mantel maar Joosten was!

Pieter Joosten gehuwd met Souw Dirkcksd. kreeg 5 kinderen:

  1. Dirck Pietersz. Joosten
  2. Aef Pietersd. Joosten
  3. Sijmen Pietersz. Joosten
  4.  Wederom een Dirck Pietersz. Joosten en 5. en nogmaals een Dirck Pietersz.Joosten waarschijnlijk door sterfgevallen van nr.1 en 4   (?)   Nr. 3 is dus onze voorvader, zover ik dat kan nagaan…!  En zijn we in de jaren 1500 en eerder Joostens. Misschien kan iemand van de verre nazaten van Pieter “Mantel” dit verder uitzoeken… ik hoor het graag!

Astrid_Joosten.jpg

Of misschien kan Astrid Joosten  ( misschien familie) dit voor de Mantels ophelderen….?!

Over mantelpower

Weblog van een oer Aalsmeerder. Mooie gedachten, muziek, foto's, Aalsmeerse historie en zo nu en dan een grapje. Sport, kleinkinderen, eiland op de Westeinder Plas,leuke filmpjes en kunst spelen zeer zeker ook een grote rol!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.