Churchillinquebec1944230201a_2   

Winston Churchill

30/11/1874 – 24/1/1965

1 van de bekendste staatslieden van de 20e eeuw, vooral door zijn betrokkenheid bij de Eerste Wereldoorlog en zijn optreden als minister van Marine en premier van het Ver. Koninkrijk gedurende de tweede wereldoorlog.

Iets wat minder bekend is, is dat Churchill tijdens z’n leven ongeveer 250.000 sigaren gerookt heeft, de zogenaamde dubbele Corona’s

Dit artikel schrijf ik, omdat m’n nazateImg134_3n graag leuke verhaaltjes willen lezen van hun vader en de kleinzoons van hun Opa-Daddy.

Voor m’n jongste kleinzoon ben ik Poepa ook een leuke benaming…!

In Zweden had ik  de laatste maand van mijn verblijf, maart 1960, een vast vriendinnetje, Margit Andersson, verpleegster in het Karolinska Sjukhuset in Stockholm.

Wat nu de reden van dit verhaal is, is dat er vaak maar 1 schakel, 1 persoon tussen jou en een beroemdheid kan zitten.

Het geval is nl. dat Margit bij ons afscheid in Zweden in april 1960 de oversteek ging maken naar Engeland, om daar de persoonlijke verpleegster van Winston Churchill te worden.

Ik vertrok weer naar Holland en een lange tijd kreeg ik brieven geschreven op het briefpapier van Winston Churchill met adres Downingstreet 10 London….!

Moet je voorstellen….zo masseert de mooie Margit de pijnlijke onderrug van de wereldberoemde Winston Churchill en zo heeft ze even later een pen in haar hand en schrijft zij mij een brief……!

Margit verpleegde Winston tot aan z’n dood op 24 januari 1965.

Over mantelpower

Weblog van een oer Aalsmeerder. Mooie gedachten, muziek, foto's, Aalsmeerse historie en zo nu en dan een grapje. Sport, kleinkinderen, eiland op de Westeinder Plas,leuke filmpjes en kunst spelen zeer zeker ook een grote rol!

Volgende »

  1. jacco schreef:

    mooi verhaal pa, dit wist ik helemaal niet!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.