De_westplas_melodians

De Westplas Melodians in de jaren ’60

Jan Romkema saxophonist. Kees Spaargaren, pianist,in die tijd nog getrouwd met m’n nicht Elly Mantel, Gijs Jongkind accordeonnist, Wim Spaargaren drummer, Joke Pool zangeres en Jan Kaslander trompetist, bassist en zanger.

Volgens mij speelden ze al eind jaren’40… en waren zeer vermaard in Aalsmeer, maar ook daar buiten.

Vooral in de jaren ’50 werden ze heel populair op de dansavonden van dansleraar Dirk Vreeken bij ‘De Oude Veiling op de zaterdagavond, afgewisseld met de andere populaire band "De Vrolijke Vrijbuiters’……

Anita20carol2072_2

Voordat Joke Pool de zangeres van de band werd, had ik bij hun in 1962 een vriendinnetje uit Amsterdam, Anita Toepoel geintroduceerd. Ze was de vriendin van Willeke Alberti en kon ook heel goed zingen.

Bij de band kreeg ze de artistennaam xc3x81nita Carol’…!

Er zijn een paar plaatjes gemaakt in die tijd met een orkest onder leiding van Jack Bulterman. (waarvan 2 in mijn bezit)

Toen m’n neef AB Carels en ik begin jaren’50, na alleen maar naar muziek geluisterd te hebben zelf een band wilden oprichten, moesten we eerst les nemen bij 2 voor ons ouwe rotten in het vak, Ab kreeg les op de saxophoon en clarinet van de leider en saxophonist van de Westplas Melodians en ik werd het drummen bijgebracht door de drummer van de Westplas, Wim Spaargaren….In ‘1954/55 durfden we het aan Ab20cneef_ab_carelsarels2072_2

en sloten ons als xc3x81violas’ bij de 2 andere bands aan en mochten we vanaf 1957 mee rouleren op de zaterdagavond!

Voor mij was het bandlid zijn echter van korte duur…., in juni 1958 moest ik militaire dienst en was het afgelopen….!

Deze foto onder is genomen in 1959 waar ik  een dienstband formeerde…..lang leve de lol!

1959_drummer_eddie_t_harde_2

Over mantelpower

Weblog van een oer Aalsmeerder. Mooie gedachten, muziek, foto's, Aalsmeerse historie en zo nu en dan een grapje. Sport, kleinkinderen, eiland op de Westeinder Plas,leuke filmpjes en kunst spelen zeer zeker ook een grote rol!

Volgende »

 1. rietje schreef:

  de geluiden waren van de zeehonden creche pieterburen

 2. Joke Smit Pool schreef:

  wat grappig,ik ben joke smit pool en heb inderdaad 6 jaar bij de westplas gezongen,een gezellige tijd.Ik had al een plaatje gemaakt,geen groot succes,maar heel leuk allemaal.Er zijn al een paar leden overleden,Jan Caslander en gijs jongkind kom ik nog wel een tegen.Ik zat te rommelen op mijn pc,en dacht ik typ mijn naam eens in.

 3. eddie schreef:

  Wat leuk, Joke, dat je reageert..stel het zeer op prijs….hoop dat het je goed gaat….Plezierige feestdagen toegewenst en de beste wensen voor het nieuwe jaar!

 4. sonja van zoest schreef:

  wat een mooie herrinnering aan de oude veiling en de westplas melodians en dirk vreeken de dansleraar om 1900 uur les en dan vrij dansen tot 23 uur, ik was 16 jaar en vond het geweldig, groet sonja van zoest

 5. mantelpower schreef:

  Veel Aalsmeerders kregen op de dansvloer verkering, wat uitmondde in een huwelijk…!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.