1964_els_vreeken

Het is altijd leuk om reacties uit het buitenland te krijgen, vooral wanneer het berichten van oud-Aalsmeerders betreft….!

Ze stoten soms toevallig op mijn website en laten dan iets horen….. en zo ging het dus ook met:

Els Terlouw-Vreeken uit Encinitas, Californie, die me een leuke reactie stuurde.

Kustplaats Encinitas, Californie ligt 40 km ten noorden van San Diego en 153 km onder Los Angeles.

Els stuurde me per email een paar foto’s, die ik met veel plezier mag plaatsen.

Dit is Els Vreeken in 1964

Jager_met_3_winkelmeisjes

Hier staat Els in 1960 met 2 andere winkelmeisjes Gerda de Vries en Beb Voortman bij boekhandel Gerlof P. Jager in de winkel in de Zijdstraat.

De heer Jager heeft in 1938 (mijn geboortejaar) er voor gezorgd met nog een paar enthousiastelingen, waaronder mijn vader, dat er vanaf 1939 in Aalsmeer getennist kon worden. Duik eventueel in mijn archief en vind mijn artikel hierover…!

Marcus_en_marietje_19653

Marcus de Jonge, beter bekend in Aalsmeer als Marcus de Bul, eigenaar van een foto -en filmwinkel in de zijdstraat was de volgende baas van Els Vreeken.

Foto uit 1964 Marcus en zijn Marietje.

1965_stklaas_bij_marcus_de_bul_els

Els krijgt een hand van Sinterklaas op 5 december 1965.  Rechts van haar Marietje de Jonge.

Ik hoop, dat er wat Aalsmeerders zijn, die de mensen op deze foto’s herkennen….!

Over mantelpower

Weblog van een oer Aalsmeerder. Mooie gedachten, muziek, foto's, Aalsmeerse historie en zo nu en dan een grapje. Sport, kleinkinderen, eiland op de Westeinder Plas,leuke filmpjes en kunst spelen zeer zeker ook een grote rol!

Volgende »

 1. Els schreef:

  Hi Eddie, Wat leuk gedaan. Dank je wel.
  De boekhandel was de start van een grote passie BOEKEN. Ik werkte met veel plezier bij meneer Jager en mocht hem graag, hij had zo’n droge humor:-) Momenteel werk ik als een vrijwilliger hier in de Library Bookstore. Bij Marcus heb ik verschrikkelijk veel gelachen. Marcus was echt een bijzonder mens en ook daar kreeg ik een start in een andere hobby: fotografie. Allemaal heel fijne herinneringen. Groetjes…..Els

 2. eddie schreef:

  @Beste Els..graag gedaan, hoor…!

 3. Margrxc3xa9 schreef:

  Leuk om de fotozaak terug te zien. Vorig jaar december sloot de winkel pas definitief,na jarenlang te zijn voortgezet door de heer Eijsbouts. De Jonge had xc3xb3xc3xb3k een kapsalon in het aangrenzende pand.

 4. Els schreef:

  BIj Marcus kon je echt voor veel terecht. Fotozaak, cameras, tabak en cigaretten etc, dames- en heren kapsalon, parfumerie. Never a dull momeent 🙂

 5. peter schreef:

  harstikke keuk die foto’s van mijn pa. Die meiden herinner ik me nog goed. Ik kom volgende week weer eens langs .
  groeten Peter en Retty

 6. eddie schreef:

  @Peter. Prima….. laat maar horen wanneer je denkt te kunnen komen….!
  Groetjes Eddie

 7. Els schreef:

  Peter???
  Wat leuk, ik herinner me jou ook natuurlijk. How are you? Hartelijke groeten…..Els

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.