Img385 Ongeveer een eeuw geleden werd deze prachtige foto van de familie Roosjen gemaakt.

Van links naar rechts: Folk, Johan.C.,Nico G.,Siert O., Wieben, Heilko F., A.B., Tjeerd K., Keimpe, Simon en dochter Hillegonda A., vervolgens vader F.Roosjen en moeder T.Roosjen-van der Meulen.

Op 17 oktober 1888 werd de eerste byzondere christelijke school aan het Kegelpad (het verlengde van de Zijdstraat) geopend. Kegelpad werd later Kanaalstraat.

Het schoolhoofd de heer F.Roosjen, afkomstig uit Exmorra, Friesland, vervulde de taak van Schoolhoofd tot 1924, 36 jaar lang dus. Hij bewoog zich in Aalsmeer overigens op velerlei maatschappelijk terrein.

Ik vond het zo’n mooie foto van deze voor mij onbekende familie op het karakteristieke slootje achter de Kanaalstraat, dat ik hem wel op m’n website moest zetten…! In de verte ziet U de Kanaalbrug, die van 1877 tot 1934 de toegang vormde vanaf de Kanaaldijk (ringdijk Haarlemmermeer) naar het dorp Aalsmeer.

Over mantelpower

Weblog van een oer Aalsmeerder. Mooie gedachten, muziek, foto's, Aalsmeerse historie en zo nu en dan een grapje. Sport, kleinkinderen, eiland op de Westeinder Plas,leuke filmpjes en kunst spelen zeer zeker ook een grote rol!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.