Img5571Ook deze jaren ’50-foto komt uit de doos van Gerlof Jager.

’t Haarlemmermeerstation in Amsterdam-Zuid.

De Oud-Aalsmeerders, waaronder ook ik, kennen dit station heel goed, want de trein van Aalsmeer naar Amsterdam kwam bij dit station aan.

Vanaf hier nam je dan de tram naar het centrum van ons Groot Mokum….!

Als ik me goed herinner is hier bij het station in het straatje aan de rechterkant FEBO ontstaan, begonnen met heerlijk ijs en wat later met kroketten, etc. Ze verhuisden naar Het Stadionplein en vandaaruit zijn over heel Nederland Febo-vestigingen te vinden….! (Ben zelf (helaas) een te goede klant.)

Over mantelpower

Weblog van een oer Aalsmeerder. Mooie gedachten, muziek, foto's, Aalsmeerse historie en zo nu en dan een grapje. Sport, kleinkinderen, eiland op de Westeinder Plas,leuke filmpjes en kunst spelen zeer zeker ook een grote rol!

Volgende »

 1. eddie schreef:

  @anna-maria. Bedankt…ben nu een stuk verder!

 2. Ruud &Eva Muis schreef:

  van ons is de tekst van J. Dobber en de Driehoekstraatschilderij in de Jordaan. Kunnen we contact hebben hierover?

 3. Ruud &Eva Muis schreef:

  van ons is de tekst van J. Dobber en de Driehoekstraatschilderij in de Jordaan. Kunnen we contact hebben hierover?

 4. eddie schreef:

  @Ruud&Eva.Ja graag!

 5. Ruud&Eva schreef:

  Kun je ons iets meer vertellen oven de schilderswinkel Dobber in Aalsmeer?
  Je schilderij van de Driehoekstraat is dezelfde als wij kennen: we kennen er nu inmidels 5 copieën. Dobber heette waarschijnlijk Johannes en zou geboren zijn in Middelie in 1891. Mogelijk in Aalsmeer gestorven in 1976.Is het voor je interessant genoeg om in het gemeente archief van Aalsmeer bevestiging van e.e.a te krijgen?
  We hebben veel foto’s van schilderijen van hem. Met je emailadres ons heb je nu (muis.cortie@quicknet.nl) kunnen we die eventueel uitwisselen, als je wilt.

  graag je reactie

  Ruud&Eva

 6. Ruud&Eva schreef:

  Kun je ons iets meer vertellen oven de schilderswinkel Dobber in Aalsmeer?
  Je schilderij van de Driehoekstraat is dezelfde als wij kennen: we kennen er nu inmidels 5 copieën. Dobber heette waarschijnlijk Johannes en zou geboren zijn in Middelie in 1891. Mogelijk in Aalsmeer gestorven in 1976.Is het voor je interessant genoeg om in het gemeente archief van Aalsmeer bevestiging van e.e.a te krijgen?
  We hebben veel foto’s van schilderijen van hem. Met je emailadres ons heb je nu (muis.cortie@quicknet.nl) kunnen we die eventueel uitwisselen, als je wilt.

  graag je reactie

  Ruud&Eva

 7. eddie schreef:

  @Ruud&Eva. Ja ik ga nog wel het 1 en ander uitspitten hier in Aalsmeer en dan laat ik van me horen…! Gr. @

 8. Margrxe9 schreef:

  Een mooie foto van de schilderswinkel van Joh Dobber in de Zijdstraat vindt u in “Oud Aalsmeer in onbekende foto’s” deel 1 op blz.64.

 9. eddie schreef:

  @Margre. Wat jammer, ik heb wel Aalsmeer in oude ansichten deel 1 en 2, maar niet Oud Aalsmeer in onbekende foto’s…!

 10. Margrxe9 schreef:

  Volgens mij staat dat boek in de bieb,misschien kunt u daar een copie maken;bieb gaat open om 14.00. Er zijn 3 boeken van “oud Aalsmeer in onbekende foto’s”, het zijn hele mooie boeken echt iets voor u.

 11. Margrxe9 schreef:

  Deel 3 is nog te koop bij het Boekhuis,daar hebben ze meerdere boeken over oud Aalsmeer. Als het niet lukt met de foto laat ik wel een copie maken in de Dorpsstraat!

 12. eddie schreef:

  @Margre.Bedankt voor je hulp.

 13. eddie schreef:

  @Ruud&Eva.Op het gemeentehuis mogen ze geen gegevens afgeven, tenzij het je eigen familie betreft. Ze hebben me aangeraden contact op te nemen met Pannekoek, die de winkel van Dobber heeft overgenomen. Als ik wat weet, horen jullie het…!

 14. Ruud&Eva schreef:

  We zijn erg benieuwd naar de resultaten van de foto v/d winkel van J.Dobber en vooral het gesprek/onderzoek naar Pannekeet (is/was deze man ook kunstschilder en kent hij zijn werk?), we hopen dat daar wat gegevens uitkomen over het leven van deze schilder.

  groetjes Ruud&Eva

 15. Ruud&Eva schreef:

  We zijn erg benieuwd naar de resultaten van de foto v/d winkel van J.Dobber en vooral het gesprek/onderzoek naar Pannekeet (is/was deze man ook kunstschilder en kent hij zijn werk?), we hopen dat daar wat gegevens uitkomen over het leven van deze schilder.

  groetjes Ruud&Eva

 16. eddie schreef:

  @Ruud&Eva. Sorry, dat ik niet veel verder ben geomen, maar ik heb het heel druk met m’n tuin en eilandje op de poel. Gemeentehuis, kon me niet verder helpen…. maar Pannekoek en Jan de Vries heb ik nog niet gesproken…echter heb even geduld!

 17. ans schreef:

  Hi mijn naam is Hans.Ik heb ook een schilderij van J Dobber. Ik heb al een jaar of 40. Maar ik weet niks van de schilder.Als je het wil maak ik er wel een foto van.

  Groetjes Hans

 18. C.Loos schreef:

  hallo mijn naam is cor loos en ben een van de kleinzonen van Joh Dobber van de schilderswinkel uit de zijdstraat.ik heb nog diverse tekeningen aquarellen en stillevens van Joh Dobber .Joh Dobber is in 1976 overleden .De handtekening op boven staand schilderij lijkt wel op zijn handschrift.Hoewel werken uit later tijd werd ondertekend met Joh.Dobber en niet met J.Dobber

 19. Robert-Jan schreef:

  Interessant om bovenstaande correspondentie te lezen. Wij hebben namelijk ook een kopie van de Driehoekstraat in bezit. Het is al vele jaren in onze familie en naar ik begrepen heb, heeft mijn opa, Jan Akkerman, dit schilderij gekregen, in of vlak na de oorlog, wegens “bewezen diensten” tijdens de oorlog. Ik weet niet wie de schenker is geweest en al evenmin weet ik wat voor diensten hij heeft bewezen, maar gezien zijn Friese komaf en familie in Friesland met boerderijen heeft hij zeer waarschijnlijk voedsel naar Amsterdam gesmokkeld. Hij woonde toen in de Biesboschstraat. Hij had destijds ook een sigarenwinkel, ik meen aan de Amstelstraat.
  De signatuur onder het schilderij toont overigens duidelijk Jan Dobber en niet Joh. Dobber.
  Het zou leuk zijn als dit kan bijdragen aan het completeren van de puzzel.
  Met vriendelijke groet, Robert-Jan

 20. eddie schreef:

  Beste Robert-Jan.Hartelijk dank voor de informatie. Gr.Eddie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.