Jdobberca1970_formaat_wijzigen

Foto uit waarschijnlijk 1970 van de heer J.Dobber, die in Aalsmeer een schilderswinkel in de Zijdstraat had en prive een heel goede amateur-schilder was.

Ik heb niet zo lang geleden een paar artikeltjes over hem op mijn weblog geplaatst ivm twee schilderijen.

Er kwamen wat reacties oa van Ruud en Eva Muis te Sijbekarspel.

Zij stuurden nu een interessante email en de foto van de heer Dobber.

Hier volgt de inhoud van de email:

Omdat ik het toch wat lastig vind op je weblog steeds te reageren, probeer ik het eens zo.

We zijn gisteren op aanwijzingen van Uw info op Uw weblog in Aalsmeer geweest en hebben via aanspreken van oudere personen in de Zijdstraat (oa.een oudere heer in in de Korenmolen De Leeuw en Opticien Dhr.Damen) contact gelegd met fam. Joop Pannekoek en vervolgens een onaangekondigd bezoek afgelegd, waarbij we zeer gastvrij en sympathiek werden ontvangen.

We hebben uitgebreid kunnen praten en hebben krantenartikelen en documenten en foto’s van Johan Dobber kunnen zien, wat voor ons een openbaring was, na maanden zoeken…!

We hopen via hen nog in contact te komen met overlevende familieleden en/of medewerkers van Dobber ten einde nog werken te kunnen aanschouwen en fotograferen voor ons Dobber-archief of eventueel aankopen…!

We willen graag onze collectie aanvullen ten einde in de toekomst eens te kunnen exposren in Aalsmeer met onze collectie werken van deze bescheiden amateur kunstenaar,… wie weet?

Graag voeg ik een foto (1965-1970?) van Dobber bij.

Hij was initiatiefnemer van ‘Het Palet’, een kunstschilderskring in Aalsmeer.

Er schijnen in het verleden exposities geweest te zijn… Daar moet toch iets van te vinden zijn.

Dank voor je intermediaire info van je weblog, het was de sleutel naar de kennis wie Dobber nu eigenlijk was en waar hij werkte….!

Graag je reactie

Groet van Ruud en Eva Muis te Sijbekarspel.

Dit was de inhoud dus van de email. Welnu ik heb een paar weken geleden telefonisch kontakt gehad met de nog levende schoonzoon van de heer Dobben. Hij was op dat ogenblik erg ziek, maar was wel bereid mij te ontvangen, wanneer hij weer beter zou zijn. Hij blijkt veel werken in z’n huis te hebben hangen en hij kan ook veel over z’n schoonvader vertellen. Verder is er nog een oud medewerker van de heer Dobber, Jan de Vries, bekend als oudvoetballer van VVA (Aalsmeer 1) in het zorgcentrum Aelsmeer in het dorp.

Over mantelpower

Weblog van een oer Aalsmeerder. Mooie gedachten, muziek, foto's, Aalsmeerse historie en zo nu en dan een grapje. Sport, kleinkinderen, eiland op de Westeinder Plas,leuke filmpjes en kunst spelen zeer zeker ook een grote rol!

Volgende »

  1. Margrxe9 schreef:

    Bram schreef en zong ook “de steen”een nummer dat net als het mooie “zeilen op de wind van vandaag” van Frans Mulder,grijsgedraaid is op Radio Noord Holland. U moet ze allebei maar eens beluisteren!(echt prachtig)

  2. eddie schreef:

    @Margre. Inderdaad prachtige nummers.

  3. Margrxc3xa9 schreef:

    Zaterdag zag ik bij ’t 3 Heerenhuis Marktstraat 30 nog xc3xa9xc3xa9n exemplaar van het boek “oud Aalsmeer vanuit de lucht”,kent u dat boek? Elke foto is een prachtig zoekplaatje!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.