Bram Vermeulen (1946-2004) was een Nederlandse zanger, componist, cabaretier, kunstschilder en niet te vergeten in de jaren ’60 een groot sportman…. hij speelde 53 interlands als volleybalspeler!

Natuurlijk was hij het bekendst als partner van Freek de Jonge bij Neerlands Hoop in bange dagen (1965-1979) …..in 1979 kreeg hij min of meer de bons van Freek de Jonge, die liever alleen door wilde gaan! Bram heeft het er een flinke tijd moeilijk mee…!

Bram schreef prachtige liedjes…. zijn teksten waren grote klasse….!

Ik vond een tamelijk onbekend liedje van hem van 30 jaar geleden en het greep me aan…. het gaat over een 13 jarig meisje Pauline, dat elke dag als ze van school komt  een leeg huis aantreft …en alleen maar briefjes vindt…:

Over mantelpower

Weblog van een oer Aalsmeerder. Mooie gedachten, muziek, foto's, Aalsmeerse historie en zo nu en dan een grapje. Sport, kleinkinderen, eiland op de Westeinder Plas,leuke filmpjes en kunst spelen zeer zeker ook een grote rol!

Volgende »

  1. Margrxc3xa9 schreef:

    Bram schreef en zong ook “de steen”een nummer dat net als het mooie “zeilen op de wind van vandaag” van Frans Mulder,grijsgedraaid is op Radio Noord Holland. U moet ze allebei maar eens beluisteren!(echt prachtig)

  2. eddie schreef:

    @Margre. Inderdaad prachtige nummers.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.