Op zoek naar een foto van de Tuinbouwchool met de vijver met zwanen (locatie postkantoor) werd me door m'n achternicht Margre een grote envelope met foto's en informatie aangereikt met oa foto's van de Oude Veiling, Marktraat 19. Ik maak daar nu dankbaar gebruik van om het 1 en ander op m'n site te laten zien met aanvulling van eigen materiaal.

Img732
Img735
Img736-1

Veilinggebouw05
Veilinggebouw04

Img731 

De veiling in de Marktstraat op nr. 19 duurde van 1912 tot 1927. Toen was het nieuwe veilinggebouw op de van Cleeffkade klaar en kon het in gebruik genomen worden.

 

De Oude Veiling in de Marktstraat is 4 maal verbouwd nl. in 1931, 1986,1999 en 2002. De allereerste verbouwing werd door J.F. Berghoef  en aannemer A.Biesheuvel bewerkstelligd en slechts in 3 maanden tijd was de klus klaar en er was prachtig werk geleverd.

De derde foto van de bus met uitgelaten Aalsmeerders (?) moet omstreeks de tijd van de opening op 14 en 15 januari 1932 genomen zijn.

Misschien is er nog iemand, die weet wie deze mannen zijnxe2x80xa6. Hadden ze met de verbouwing te maken, of met het feest van de heropening? Wie het weet, mag het zeggenxe2x80xa6! Heel graag zelfs.

Dan volgen 2 foto's van de Oude Veiling in een nieuw jasje…!

De laatste foto is genomen in 1957 op een zondagmorgen. Ik (Eddie) laad mxe2x80x99n drumstel in de auto, met hulp van een ander lid van onze band de xe2x80x98Aviolaxe2x80x99sxe2x80x99 Ruud van Andel. We hadden op zaterdagavond  (vrijdansen van dansleraar Dirk Vreeken) in de Oude Veiling gespeeld voor een 400 enthousiaste dansers uit Aalsmeer en omgeving. Het was ons eerste optreden in deze populaire locatie.

We zouden er nog vaak spelen, afgewisseld met de andere zeer populaire Aalsmeerse bands, De Vrolijke Vrijbuiters en de Westplas Melodiansxe2x80xa6.!

Over mantelpower

Weblog van een oer Aalsmeerder. Mooie gedachten, muziek, foto's, Aalsmeerse historie en zo nu en dan een grapje. Sport, kleinkinderen, eiland op de Westeinder Plas,leuke filmpjes en kunst spelen zeer zeker ook een grote rol!

Volgende »

  1. Jeroen schreef:

    Mooie foto’s!
    Welke bandje zal dat geweest zijn op die laatste foto?

  2. eddie schreef:

    Beste Jeroen..de Aviolaxc2xb4s!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.