Zaterdag 30 juli om 5 uur 's middags arriveerde de bus met kinderen van de Binding (Doopsgezinde kerk) op het parkeerterrein van voetbalver. Aalsmeer en de Waterlelie aan de Dreef…! Het stond vol met vaders, moeders, broers en zussen, opa's en oma's, andere familieleden en vrienden, die de kinderen, die waarschijnlijk voor het eerst een week helemaal alleen van huis waren, een warm welkom te geven…!

Onze Arthur (10) was net als z'n opa 62 jaar geleden, naar Boer Boschloo in Almen geweest, met een hele groep vrienden en vriendinnen van school…. en een prima begeleiding natuurlijk!

IMG_3693 
Moeder Anna-Maria sluit haar oudste in de armen…!

IMG_3694 
Ook papa Edward knuffelt z'n jongen…!

IMG_3696 
Maar voor ze weer naar huis mogen eerst even opstellen en een afscheidslied ten gehore brengen…!

IMG_3697 
Een groot oranje vel met schitterende tekst wordt hun voorgeschoteld…!

IMG_3698 
De ouders krijgen van alles te horen over de 'uitspattingen' van hun kroost… en bijvoorbeeld over de diverse romances, die tijdens de lange periode van 'een week'…zijn ontstaan. De kinderen kijken er een beetje ontgoocheld bij….vol gene…!

IMG_3693-1 
Arthur Mantel

1948 Eddie (10) 
En dit is z'n opa, 62 jaar geleden in 1949

1949 Kamp Almen Eddie 
De derde van rechts boven, naast Joop van de Polder, dat ben ik. Enkele andere namen: Gert Wentzel, Gerrit Breur, Han Vooges, Leo Eveleens, Wil Wentzel, Ko Schellingerhout, Eussie Schilders, enz, enz…!

Allemaal op de plek bij boer Boschloo in Almen, waar nu m'n kleinzoon Arthur, is geweest!

1950 Almen Eddie en Kees 
Omdat er in ons kamp alleen maar jongens waren, moesten sommige jongens in de toneelstukjes een vrouwenrol spelen….. en ik was ook de pineut…..Wij moesten het spreekwoord ' de morgenstond heeft goud in de mond' verbeelden…..!  links Eddie, rechts Kees v.d.Schilden, die ong. een maand geleden in z'n woonplaats Luxemburg, is overleden.

Over mantelpower

Weblog van een oer Aalsmeerder. Mooie gedachten, muziek, foto's, Aalsmeerse historie en zo nu en dan een grapje. Sport, kleinkinderen, eiland op de Westeinder Plas,leuke filmpjes en kunst spelen zeer zeker ook een grote rol!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.