Deze prachtige luchtfoto van 29 juni 1957 laat nog heel veel bloeiende kwekerijen zien…..het grootse gedeelte is nu verdwenen en veranderd in recreatie, nieuwe huizen, havens en haventjes voor de watersport.
Van de eerste foto heb ik het rechterbovenhoekje uitvergroot. U ziet daar rechts het voor die tijd grote huis van onze oom Jan Spaargaren, ‘Ancora’genoemd, het huis met zowel rechts als links een pad…! Oom Jan, kweker, woonde daar met echtgenote, onze tante Riek en zoon Herman. Ik ben daar vaak op verjaarspartijtjes en sinterklaasfeesten geweest. Het mooie huis is verdwenen en vervangen door een prachtig huis (twee-onder 1 kap). Links naast Ancora stond het kleinere huisje van oom Wim (stop).
Iets naar links is een donker, leeg gedeelte, daar woont onze zoon Edward met gezin op dus later gebouwd nr 82.

Over mantelpower

Weblog van een oer Aalsmeerder. Mooie gedachten, muziek, foto's, Aalsmeerse historie en zo nu en dan een grapje. Sport, kleinkinderen, eiland op de Westeinder Plas,leuke filmpjes en kunst spelen zeer zeker ook een grote rol!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.