Ivm dit bericht raad ik U aan, indien U geinteresserd bent, mijn eerdere berichten van 30 januari 2010, 2 februari 2010 en 11 februari 2010 te lezen…!

Het betreft dus artikelen over onze medewerker van van Maanen & Mantel vanaf halverwege de jaren ’30
U kunt dus in de linker kolom onder archieven januari en februari 2010 informatie vinden over de persoon (Graaf) Alex Orloff Davidoff…!

Door de ontvangst van een zeer uitgebreide en uitermate boeiende reactie op mijn artikelen van de heer Dan van Lunsen, vond ik het nodig om het nogmaals over Aleksej, Alex of Lex genoemd, te hebben.
1967 24 nov. Ed en Alex Orloff DavidoffFoto op onze bruiloft 24 nov.1967. Rechts Alex Orloff Davidoff.

Uit de zeer uitgebreide en betrouwbare reactie van de heer Lunsen komt nu dus defenitief naar voren, dat onze M&M medewerker/correspondent een rechtstreekse nazaat was van Tsarina Catharina de Grote en zijn peetante, keizerin Alexandra Fjodorovna (1872-1917), gemalin van Tsaar Nicolaas II, een kleindochter van Koningin Victoria van Engeland.
Profile_portrait_of_Catherine_II_by_Fedor_Rokotov_(1763,_Tretyakov_gallery)Tsarina Catharina de Grote (1729-1796) Geschilderd in 1763
VictoriaKoningin Victoria (geb.1819) koningin van Engeland en keizerin van Indie (1837-1901)
140387_06_nikolaj2_0
Tsaar Nicolaas II van Rusland

Nu volgt de kortgeleden ontvangen reactie van de heer Dan Lunsen, wiens overgrootmoeder Marianna Germeraad (1871-1933), de zus van het kindermeisje en opvoedster van Alex, Dieuwer Germeraad (1877-1956) was.

Het is enorm boeiend om te lezen over de omzwervingen van Dieuwertje…!
CCF30082014_00000CCF30082014_00001

De heer Lunsen zoekt dus contact met de volgens mij nog levende dochter van (graaf) Alex, Tamara en de heer Raymond Renardel de Lavallette.

Over mantelpower

Weblog van een oer Aalsmeerder. Mooie gedachten, muziek, foto's, Aalsmeerse historie en zo nu en dan een grapje. Sport, kleinkinderen, eiland op de Westeinder Plas,leuke filmpjes en kunst spelen zeer zeker ook een grote rol!

Volgende »

 1. Els schreef:

  Wat een interessant verhaal Eddie. Ik herinner me meneer Orloff Davidoff nog heel goed. Hij was een regelmatige klant bij boekhandel Gerl.P.Jager in de Zijdstraat in de vijftiger jaren waar ik toen werkzaam was.

  • mantelpower schreef:

   Ja, Els en Joke, Lex (zo noemden wij hem) was een bijzondere figuur, bij veel Aalsmeerders bekend…!
   Kwam inderdaad regelmatig vooral voor M&M in de winkel van Jager….en ik vermoed dat Gon en Pim van de Zwaard hem ook heel goed gekend hebben!

 2. Joke Wegman-Timmer schreef:

  Als opvolgster van Els bij Gerl. P. Jager kan ik mij de heer Orloff Davidoff ook nog heel goed herinneren. Het zou ook nog kunnen zijn dat mijn vader W. Timmer de familie van brandstof voorzag.

 3. janita mantel schreef:

  Ik ken zijn kinderen wel, heb een jaar of 6 geleden zijn dochter Tamara Orloff Davidoff nog gesproken, ze werkt bij een advokaten kantoor vlak bij het Gelderlandsplein in Amsterdam zuider Amstel. Daar wooinde ik ,dus kwam haar wel tegen. Haar oudere broer ,ook Alexander, heb ik horen zeggen dat het niet zo goed met hem gaat. Was een stille verlegen jongen. Tamara is een leuke pittige dame.

 4. Bedankt voor een andere stap voor meer informatie.

 5. mantelpower schreef:

  De broer van Tamara leeft niet meer, maar Tamara wel….en als ze op facebook of mijn website kijkt, hoop ik, dat ze een reactie heeft voor de heer Dan Lunsen, afstammeling van de zus van de gouvernante van onze geliefde en beroemde Alexej…!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.