Direkt van de Kleine Poel, door de eerste brede doorgang, de Kleine Brug, naar de Grote poel aan je linkerhand, deze mooie jachthaven met Theehuis en belangrijk voor de veelvuldige zeilwedstrijden een Starttoren…!

In 1932 gebouwd en weer afgebroken in 1947….!

Deze prachtige foto’s ontving ik van de de bekende 89jarige Jan Jongkind, vroeger één van de beste Aalsmeerse zeilers en zeilmakers van Aalsmeer… en zeilmaken doet hij nog steeds op z’n oude dag, naar ik meen. De Aalsmeerders, die langs de Poel lopen, vragen zich misschien af….wie zou toch al die mooie kleine gele zeiltjes maken? Welnu.dat is Jan…! Hij heeft ook met de Olympische Spelen meegedaan.

En Jan was ook een muziekliefhebber en speelde gitaar

Jan Jongkind hier in 1948 bij The Samoa Hawaiians, helemaal links, in de oude Veiling…! Ik was toen 10 jaar en had geen weet van deze band. Later speelde Jan Jongkind bij de WestPlas Melodians.

Over mantelpower

Weblog van een oer Aalsmeerder. Mooie gedachten, muziek, foto's, Aalsmeerse historie en zo nu en dan een grapje. Sport, kleinkinderen, eiland op de Westeinder Plas,leuke filmpjes en kunst spelen zeer zeker ook een grote rol!

Eén reactie Volgende »

  1. Sina schreef:

    Prachtige fotos en ook de tekst !!
    👏👏🥰👍

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.