Img288 Dsc01762_1Rietje in 1951(de eerste foto)

Rietje Visser-Postdijk en Manus op de koffie.

Op 2 augustus dit jaar kwamen Rietje en Manus even overwippen uit Mijdrecht. Het was mooi weer, dus maakten we een boottochtje naar ons eiland, waar we koffie dronken.

Rietje, links op de foto, kwam als 13 jarig meisje in 1950 op de fiets uit Mijdrecht om mijn moeder een handje te helpen in de huishouding. Ik was toen 12jaar en Nico,mijn broer 14. Ze werd min of meer ons ‘zusje’….!

Ze bleef bij ons tot haar trouwdag op 26 september 1957. Manus Visser had haar hart gestolen. Ze hadden het beide niet beter kunnen treffen.

Na enkele jaren en een zoon en een dochter gekregen te hebben, kwam ze weer naar Aalsmeer en nam ze de draad weer op bij moeder Mantel in de Hortensialaan.

In 1969, toen Kiki haar tweede kind verwachtte, kwam ze ook ons helpen in de Linnaeuslaan 1 dag in de week. Dat bleef ze doen tot 1990.

Rietje is een schat van een mens en toen we dit jaar een kaartje kregen om met haar en Manus en de andere familieleden haar 50jarig huwelijksjubileum te vieren op een rondvaartboot op de Vinkenveense Plassen, zeiden we daar volmondig ja tegen.

Zondag was het zo’n beetje de mooiste dag van het jaar en dat kwam natuurlijk geweldig goed uit met de tocht op het water.

Wij, Nico en ik, zijn verknocht aan de Westeinder Plassen, maar na deze dag kunnen we alleen maar zeggen, dat onze plas helaas niet kan tippen aan de schoonheid en diversiteit van de Vinkenveense Plassen.

Ik hoop, dat ons gemeentebestuur daar eens een kijkje gaat nemen. Laat ze daar maar eens een rondvaart maken, dan kunnen ze gelijk plannen maken om te trachten onze Plas dezelfde allure te geven….!

Ik hoop, dat er eindelijk eens iemand een reactie geeft….eens of oneens, doet er niet toe!

Over mantelpower

Weblog van een oer Aalsmeerder. Mooie gedachten, muziek, foto's, Aalsmeerse historie en zo nu en dan een grapje. Sport, kleinkinderen, eiland op de Westeinder Plas,leuke filmpjes en kunst spelen zeer zeker ook een grote rol!

Volgende »

 1. edward schreef:

  vinkeveense plassen zijn mooi, maar mag weer minder en is dookruist door de 201. zal wel mooi zijn, maar voor mij blijft de poel nr 1..
  fijn dat het goed gaat met rietje en manus!

 2. John schreef:

  Leuk stukje, ik heb het uitgeprint en aan m’n ouders gegeven. Vooral m’n moeder was er natuurlijk erg verguld mee. Bedankt.

  groeten, John

 3. zoiets moet groeien eddie. De reacties komen vanzelf, want je log is geweldig.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.