Ingrid_1

16 April 2009 Secretaressedag

Foto van Ingrid Grebe, de eerste secretaresse van M&M ( van 1972 tot 1986)

Glamour_puss

Foto van Ingrid, zoals ze er nu uitziet, wonende in Australie op een landgoed van ong. 6 HA, met eigen meer.

Damsurfer

Jamil, de 23jarige zoon van Ingrid op de surfplank, 2.05 meter lang, sympathiek en sportief en ook de zoon van onze goede zakenrelatie uit de jaren ’80 Ibrahim Diab uit Jeddah Saoudie-Arabie.

Dochter_van_ingrid_en_kas_oud

Cassie-Ann, de knappe 16jarige dochter van Ingrid en oud-Aalsmeerder Kas Oud.

Ingrid

De laatste foto is van Ingrid, tijdens een sportieve en warme zomerdag op de Westeinder Plas in 1975.

Waterskieen met oa enkele M&M-directieleden…..als je goed kijkt zie je mij, de fotograaf, in haar zonnebrilglas.

Toen ik vandaag in de telegraaf las ‘Secretaresse in de bloemetjes’…..moest ik onwillekeurig terugdenken aan onze secretaresse Ingrid. Een bloemetje voor haar zit er niet in…. Australie is een beetje te ver!

(M&M mei 1931-jan.1990)

In 1972 was het eindelijk zover, na 41 jaar uitsluitend mannen in onze zeer goed bekend staande bloemenexportzaak…! Op de veiling werd er een 17jarig meisje aangenomen om onze mannenwereld op te vrolijken en ons ter zijde te staan aan de telefoon, bij het factureren en allerlei documentenwerk, dat nauwgezet en met enorme spoed dagelijks vanaf een uur of 7 gedaan moest worden….!

Ingrid was in de beginjaren ’70 Au Pair in het Zwitserse Lausanne, waar ze een vriendje had. Ze kwam naar Nederland om wat bij te verdienen en kwam op proef bij M&M.

Haar verkering in Zwitserland ging uit en omdat ze het wel gezellig vond bij M&M, waar ze veel aandacht kreeg van het voltallige personeel, inclusief de directie, bleef ze daar tot genoegen van iedereen 13 jaar lang werken….!

Ze was de ‘aantrekkelijke’ spil in het bedrijf en verzette op topsnelheid belangrijk werk en naar de klanten toe…ons visitekaartje!

Later kwamen er ivm de enorme groei van het bedrijf meer meisjes bij.

Rond 1982/83 was Ingrid van alle markten thuis en noteerde ze zelfs orders, wanneer dat nodig was of toevallig zo uitkwam….!

Zo had ze ook geregeld een klant uit Jeddah Saoudi-Arabie aan de lijn, die ze op een charmante manier aan de praat hield, omdat ik of de andere  heren in gesprek waren. Deze klant, Ibrahim Diab, werd verliefd op de ‘stem’ van Ingrid en hij popelde van ongeduld om Ingrid in levende lijfe te leren kennen.

En dat gebeurde dan ook spoedig op een dag in 1983 of 1984 (?) De vonk sloeg over en ze werden hevig verliefd op elkaar. Mooie cadeaux waren het resultaat van hun gepassionneerde liefde. Diab schonk haar een prachtig huis in Kudelstaart met interieur, een auto, sierraden en vooral niet te vergeten een prachtige zoon in september 1985, Jamil..!

Voorjaar 1986 nam ze afscheid van de mensen van M&M en van haar drukke werkzaamheden.

Daarna ben ik Ingrid een beetje uit het oog verloren…., de relatie met Ibrahim Diab liep eind jaren ’80 stuk, maar ze bleef wel een vriendschappelijk kontakt met hem onderhouden, niet alleen vanwege hun beider zoon Jamil, maar ook gewoon, omdat ze elkaar graag mochten….!

In juli 2000 stierf Ibrahim Diab in een ziekenhuis in Parijs, maar een week voor zijn overlijden konden Ingrid en Jamil nog afscheid van hem nemen….!

In 1991 (?) had Ingrid een nieuwe liefde met de Aalsmeerse kweker Kas Oud, met wie zij huwde en naar Australie emigreerde. In 1993 werd Ingrid opnieuw moeder, dit keer van een dochter, Cassie-Ann, intussen 16 jaar oud.

De naam van het meisje vind ik goed gevonden……. wij spreken van ‘kassie an"…..rustig aan?

Ze deed het waarschijnlijk rustig aan met Kas….. en in Cassie zit natuurlijk ook de naam van vader Kas. De relatie met Kas liep in juni 2006 op de klippen, hetgeen resulteerde in een echtscheiding.

Ze zijn dus al weer 3 jaar niet meer bij elkaar, maar zien elkaar wel nog geregeld, ivm. Cassie-Ann, die vaak bij haar vader logeert. Ze spreekt goed Nederlands, al hoewel met een ‘dik’ Australisch accent.

Jamil, 23 jaar, 2.05 meter lang, sportief, surft veel en Kas is ‘Dad’ voor hem. Hij lijkt op z’n vader Ibrahim, heeft dezelfde eigenschappen, is charmant en aangenaam gezelschap.

Op het eigen meertje op het enorme landgoed van ong. 6 HA, vermaakt Jamil zich kostelijk met z’n vrienden, het bootje en de sport. (zie foto). Hij heeft z’n eigen appartement onder het prachtige verblijf van Ingrid.

Ingrid_54_en_vriendin_41 Foto kerst 2008 Ingrid (54) met vriendin Astrid (41) uit Sydney, met wie ze zo nu en dan gaat stappen…of met een hele groep vriendinnen.

Ingrid is vrijgezel, na een korte relatie na haar scheiding, hegeen op niets uitliep…!

Aan aandacht geen gebrek, zo mailde ze me….en daar kan ik in komen.

Ze sport veel, zwemmen,….zo zwemt ze de Baai van Byron wekelijks 2 x over ( ong. een kilometer),…. verder wandelen en gaat regelmatig naar de sportschool. Werkt toch, partime,  zoals ze schrijft, voor haar levensonderhoud als boekhoudster voor een Accountant en in haar eigen tijd heeft ze wat eigen klantjes.

De tijd van werken kan ze zelf indelen.

Zo geeft ze autorijles aan dochter Cassie-Ann…in Australie gaat dat zo… wel tenenkrommend en met het zweet in je handen….en dan roept ze kassie-an Cassie-Ann….!

De bovenste foto van Ingrid is op haar 54ste verjaardag tijdens het feest van de Paardenrace, Melbourne Cup Day.

Op 15 mei gaat ze 3 weken mediteren op de Himalaya….. en in Oktober komt ze voor de 90ste verjaardag van Moeder Grebe naar Holland.

(Dit artikel is met haar permissie geschreven en ik vond het
een passend idee om dat op Secretaresse Dag te doen…..!  (EJM)

Over mantelpower

Weblog van een oer Aalsmeerder. Mooie gedachten, muziek, foto's, Aalsmeerse historie en zo nu en dan een grapje. Sport, kleinkinderen, eiland op de Westeinder Plas,leuke filmpjes en kunst spelen zeer zeker ook een grote rol!

Volgende »

 1. Sander Goorden schreef:

  Wat een ontzettend leuk verhaal! Ook op de rest van de site allerlei leuke muziek en blogs.. Met plezier bezocht!

  Groeten, Sander (via link op Twitter ;-))

 2. eddie schreef:

  @Sander. Hartelijk dank voor je leuke reactie!

 3. Marita schreef:

  Hallo Eddy,
  Wat een verrassing,toen ik net je site bezocht en Rob erop zag!Wat leuk!Hij zit op het ogenblik een weekje in Turkije met Annemiek en de kinderen,maar zo gauw,als hij terug is,zal ik hem erop attenderen en ik weet zeker,dat hij wel een keer wat van Elvis zal laten horen!Liefs Marita.

 4. eddie schreef:

  Lieve Marita, bedankt voor je reactie en wat zou het leuk zijn om iets op muzikaal gebied van Rob op YouTube te kunnen vinden…. bijv. ‘Are you lonesome tonight’ van Elvis of zo…!
  Hij kan het…., dat hebben Kiki en ik heel wat jaartjes geleden ondervonden bij jullie thuis…!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.