Img_0589

Deze week heb ik weinig achter m’n computer gezeten….!

Veel gefietst in het Brabantse land.

Op deze foto zien jullie een foto van het natuurgebied ‘De Malpie’ onder Valkenswaard op de grens van Belgie. Schitterend…… en het weer was ook fantastisch!

Img_0586

Dit is de neogotische abdijkerk of Achelse Kluis uit 1885, ontworpen door de Nederlandse architect Pierre Cuypers. Enkele van de abdijgebouwen werden door zijn collega Jos Ritzen ontworpen….. toch eens aan tennisvriend  Wim Ritzen vragen of dat een voorvader of verre familie van hem is!

Img_0584

De Achelse Kluis  ligt precies op de grens van Belgie en Nederland…. de grens loopt dwars door de eetzaal en het terras. Mijn echtgenote zit rechts in Nederland, terwijl de dame aan de tafel er naast in Belgie zit…… heel verrassend, toen we daar achter kwamen.

De heer, die bij de dame op de foto hoort, vertelde nog een leuk verhaaltje over een jongen, die zonder helm op een ‘snorfiets’ reed, wat getolereerd werd in Nederland, maar beboet werd door Belgische agenten, toen hij over de ‘denkbeeldige’ streep reed op het Belgische gedeelte van het terras…!

  Img_0587

Bij de prachtige St.Benedictusklooster ofwel de ‘Achelse Kluis’ hing een bord met het programma…..en we moesten lachen, toen we lazen… ‘SEX’  om 11.45.

Het was intussen 12.15, dus waren we voor dat onderdeel te laat…!

Over mantelpower

Weblog van een oer Aalsmeerder. Mooie gedachten, muziek, foto's, Aalsmeerse historie en zo nu en dan een grapje. Sport, kleinkinderen, eiland op de Westeinder Plas,leuke filmpjes en kunst spelen zeer zeker ook een grote rol!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.