Img729-1
Retine Quod Habes…dat is de Wapenspreuk van Aalsmeer… 'Behoud wat ge hebt'…!

Ik zat aan deze spreuk te denken….. er is in Aalsmeer zoveel moois verloren gegaan, zo'n beetje tussen 1950 en nu. Neem nou bijvoorbeeld het prachtige gebouw met vijver met zwanen, de RMTS, de tuinbouwschool….wat zou ik graag die foto willen hebben om te laten zien op m'n web…..helaas. Nu  is er het Aalsmeerse Postkantoor…… Hotel de 3 Kolommen…weg, in brand opgegaan, etc.etc.

Laten we hopen, dat er van nu af aan, niet veel meer zal verdwijnen…!

Neem een voorbeeld aan Amsterdam, waar de mede-oprichter en grote inspirator van 'Diogenes', Geurt Brinkgreve, die in 2005 gestorven is en belangrijk geweest is bij het redden van de historische binnenstad door meer dan 100 panden van de sloop te redden en prachtig te laten restaureren…….!

Dat gebeurde vanaf de oprichting van Diogenes op 25 mei in 1960, een halve eeuw geleden dus.

Het leuke is, dat Diogenes gehuisvesd is in een historisch pand aan de Sloterkade 'Het Aalsmeer Veerhuis' uit 1634…Hier kwamen de Aalsmeerders met hun trekschuiten vol met koopwaar, vis, zuivelproducten, planten, bomen, groente, aardbeien, etc.etc.

Hier volgt een tekening van Nicolaas Aartman uit 1755  van het Aalsmeerder Veerhuis:

Dubbuurt04thumb-1 
Het artikel begint met een kleurige tekening van Ids Wiersma uit 1913 van het Aalsmeerder Veerhuis, dat aanvankelijk een herberg was met de naam 'De Bonte Os'…. op de gevelsteen staat: De nering is hier goet…Godt lof…men draecht het bier op en of!

Over mantelpower

Weblog van een oer Aalsmeerder. Mooie gedachten, muziek, foto's, Aalsmeerse historie en zo nu en dan een grapje. Sport, kleinkinderen, eiland op de Westeinder Plas,leuke filmpjes en kunst spelen zeer zeker ook een grote rol!

Volgende »

 1. Caroline Duinker schreef:

  Lieve Eddie, wat ontzettend lief en attent dat je dit voor ons op je blog hebt gezet..jeetje…”we gaan terug in de tijd, de tijd..de tijd”! Ik kan me dat feest op de boot nog heel goed herinneren en ik ga dit weekend op zoek naar foto’s uit de All Out tijd. Wie weet heb je er wat aan? Zoals Jolande al eerder schreef hebben wij je blog allebei bij onze “Favorieten” gezet en kijken we ook iedere dag wat voor leuks je nu weer hebt uitgekozen. Deze nummers waren in ieder geval een schot in de roos en een blast from the past, enig!! Nogmaals heel erg bedankt voor deze lieve geste en ook voor de aandacht die je aan papa hebt besteed, ik zal ook bij dat bericht even een reactie achterlaten.
  Liefs, Caroline

 2. Caroline Duinker schreef:

  Daar was ik nog even 😉 kan je mij je emailadres geven (ik neem aan dat die van mij nou wel bekend is bij jou), dus stuur me maar een berichtje via m’n hotmail. Ik heb wat foto’s gevonden en wil je daar wat over vragen.
  Liefs Caroline

 3. eddie schreef:

  @caroline. Ik heb jouw enailadres niet, maar hier is die van mij:
  edmantel@caiway.nl kusje Eddie

 4. Jolande Duinker schreef:

  Enig, die muziek !! Aan de ene kant lijkt het wel gisteren, aan de andere kant heb ik het gevoel dat het honderd jaar geleden was… Zoveel gebeurd sindsdien …
  Dat haar! Die jasjes met die opgestroopte mouwen en die brede schouders! Aaarrrggghhh!
  Tja, en zo zullen we over 22 jaar wel terug kijken naar 2010, en hetzelfde denken: … dat haar! … die broeken die bijna van je achterste afvallen … lol.
  Maar de muziek was en blijft leuk! Dank je Eddie! Bijzonder lief van je!
  😉 Jolande

 5. Margrxc3xa9 schreef:

  Kijk eens op http://www.rv-aalsmeer.nl/poelhistorie.2htm voor hele mooie foto’s oa tuinbouwschool en drie kolommen en nog veel meer bruikbaar materiaal!

 6. eddie schreef:

  Bedankt Margre…ik ga beslist even kijken!

 7. Margrxc3xa9 schreef:

  Heb leuke foto’s tuinbouwschool gevonden helaas zonder zwanen. Zal morgen een copie maken en ouderwets opsturen. Heb uitgevonden dat u nummer 1080 had 56e cursus 1954/1957. Ik heb ook leuke oude foto’s van de Oude Veiling voor u. Liefs Margrxc3xa9

 8. Marita schreef:

  Hoi Eddie,

  Wat heb je toch weer een enige foto van de familie gevonden!Deze had ik nog nooit gezien.Ik kan daar echt heel erg van genieten en ik denk,de rest van de familie ook.Ga er alsjeblieft mee door!Het is niet te geloven,dat de meeste van ons veel ouder zijn ,dan onze ouders op de foto,he?Maar misschien vinden onze kinderen dat wel van ons over “tig”jaren!Liefs Marita.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.