Verleden week dinsdag 24 oktober vlogen we met  Transavia met een select gezelschap naar Bari in de hak van Italië om het 50 jarig huwelijksfeest te vieren van de schoonouders van onze zoon Edward…!

Niet alleen het gouden jubileum zou daar gevierd worden, maar Antonio (Tonie) en Rietje zouden elkaar ook weer opnieuw  ’s morgens het jawoord geven op de feestelijke zaterdag 28 oktober.

Tonie is geboren in 1942  in het plaatsje Statte in Puglia in de hak van de laars van Italië, gelegen aan de Adriatische Zee.De hoofdstad is Bari (4.083.050 inwoners), 5 provincies en voornaamste producent van olijven en is ook 1 van de belangsrijkste wijnstreken van Italië…!

Ik heb wat foto’s gemaakt van de 5 á 6 dagen Italië, beginnende met dinsdag, 24 oktober

De vlucht van Amsterdam naar Bari verliep uitstekend..ha, ha, alhoewel het voor de piloot Beukema niet zo heel éénvoudig was om het vliegtuig een rustige landing te geven…! Naast schoondochter Anna-Maria zat de schrijver Herman Koch Het stormde  en regende en om de storm geen vat te geven aan het toestel, werd laat en met top snelheid geland…! Godzijdank raakten de vleugels de landingsbaan niet…! Herman Koch kan er een mooi verhaal van maken…!

In Bari, waar we anderhalf uur bezig geweest zijn om de gereserveerde auto’s in bezit te krijgen….maffia-praktijken, kregen we  onderweg problemen, door verkeerde coördinaten. Zo raakten we verzeild op een slecht berijdbaar pad…, het was absoluut bizar,  met gaten en plassen… in een ruig bos bovenop een berg! Het pad was zo smal, dat we niet meer konden keren. Intussen was het donker geworden, wat ook niet hielp met het besturen van de auto, maar Edward bleef kalm en nam aan, dat er ergens een eind aan onze lijdensweg zou komen…! Er gebeurde nog iets vreemds …we kwamen plotseling een hele stoet gecamoufleerde soldaten met kalasjnikovs en ander wapentuig tegen met doeken voor hun mond. Het zag er dreigend uit…maar wij kregen de slappe lach….! Ze gingen aan de kant, maar ze moeten wel gedacht hebben, dat we hartstikke gek waren om met een nieuwe Citroën Cactus op zo’n inferirieur pad te rijden…!

Plotseling kwamen we op een iets verharde weg…en tot onze stomme verbazing kwamen we een auto tegen vanaf de andere kant…de auto van Anna-Maria en Kiki.

We kwamen rond 21uur in ons hotel Villa Maria in Crispiano, waar de andere gasten op ons wachtten om gezamenlijk te gaan dineren…! Het werd wel een latertje..! Er wachtte ons nog wel een probleempje…!  Er was 1 kamer te weinig gereserveerd en de kamers waren vergeven! Tante Ria, de schoonzus van Tonie en Rietje was zo lief om haar kamer aan ons af te staan…maar ze vond het grote bed groot genoeg voor ons drieen….om te gieren! Dat ging natuurlijk niet door..gelukkig. Er werd een bed in de kamer van Floris en Joke gereden, waarop ze kon slapen. Haar spulletjes waren nog in onze kamer..in de kasten en laden.

Uitgeput ging ik als eerste na het late diner naar bed….! Toen gebeurde er nog wat…., ik lag te slapen, toen tante Ria (83) onze kamer binnenkwam om wat spullen voor de nacht uit de laden te halen…ze struikelde in het donker over een volle koffer van ons…en maakte een duikeling met een hevige kreet. Ik was me rot geschrokken…en Kiki stond met de andere gasten bij ons in de kamer om tante Ria op te takelen…, het arme mens! Ze had zich behoorlijk pijn gedaan, maar gelukkig niets gebroken!

Zo was de eerste dag niet helemaal soepel verlopen…maar ik kan alvast verklappen, dat het vanaf woensdag morgen 25 oktober t/m zondagavond, 29 oktober 1 groot feest is geweest in Puglia…! Om nooit te vergeten!

Dit is het begin van ons avontuur in Italie…ik zal de foto’s, die ik gemaakt heb, elke dag apart op mantelpower zetten !

Over mantelpower

Weblog van een oer Aalsmeerder. Mooie gedachten, muziek, foto's, Aalsmeerse historie en zo nu en dan een grapje. Sport, kleinkinderen, eiland op de Westeinder Plas,leuke filmpjes en kunst spelen zeer zeker ook een grote rol!

Eén reactie Volgende »

  1. Els schreef:

    Een feest om nooit te vergeten dan. Wat een leuk avontuur.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.