Halverwege de jaren ’50 vertoefde ik vaak in Amsterdam, zo tussen m’n zeventiende en twintigste jaar….! Ik hield van jazz, rock’n roll, jive…en nergens kon je je wat dansen betreft beter uitleven dan in de “Lucky Star” bij het Leidse plein….daar werd op elastische, acrobatische manier geswingd, gerock’nrolled,…Jive vierde hoogtij…en de 80jarigen en ouderen onder ons, die door het zelfde swing-virus besmet waren destijds zullen dit beamen…!

Dit nummer ‘Bring me sunshine’ heb ik al ettelijke keren op MP gezet, maar wanneer ik weer de kriebels krijg, dan val ik gewoon in herhaling, kan mij het schelen…!

De clip laat aan het begin een crisistijd zien, met sombere mensen…daar moet je even doorheen…niet stoppen dus, want dan barst de muziek los met heerlijke jivende jongelui… ala Lucky Strike Amsterdam (1955-1958)

Over mantelpower

Weblog van een oer Aalsmeerder. Mooie gedachten, muziek, foto's, Aalsmeerse historie en zo nu en dan een grapje. Sport, kleinkinderen, eiland op de Westeinder Plas,leuke filmpjes en kunst spelen zeer zeker ook een grote rol!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.