Ben druk bezig m’n collectie van meer dan 90 Langspeelplaten en meer dan 90 singletjes van de jaren ’50/60/70 en wat jaren ’80’te verkopen, maar dat is me tot nu toe nog niet gelukt…! Misschien zit er iemand onder de MP kijkers, die geinteresseerd is..en hoop ik!

Ik vond toevallig een singletje met het Klublied van V.V. Aalsmeer, geschreven door Bram Landzaat (oa de leraar op de basisschool van onze 3 jongens, Jacco, Edward en Nick)

De B kant is een lied met tekst van mijn vader Jac. Mantel, Gerrit van Leeuwen en Bram Landzaat, de muziek is van Louis Dupont. Het lied heet “k Ben naar de match geweest”….!

Mijn vader Jaap Mantel heeft in het Ie team  ( maar ook 2e en3e op latere leeftijd) gespeeld in de jaren ’20 en ’30. Hij is een periode, penningmeester, een periode secretaris en een periode voorzitter van VVA geweest en hij heeft het schoolvoetbal in Aalsmeer met hulp van Dik Holland op de kaart gezet en georganiseerd.

ivm. met onduidelijke tekst van de B kant, heb ik het even overgetypt:

 

1926 of 27 Twee voetballers van het eerste voetbalteam van VV.Aalsmeer met hun verloofdes,

links Dirk Elenbaas met z’n  meisje en rechts m’n toekomstige moeder, 18 jaar oud, Hazina Spaargaren en m’n vader Jaap Mantel (22 ), mede tekstschrijver van het voetballied hierboven.

 

 

 

Over mantelpower

Weblog van een oer Aalsmeerder. Mooie gedachten, muziek, foto's, Aalsmeerse historie en zo nu en dan een grapje. Sport, kleinkinderen, eiland op de Westeinder Plas,leuke filmpjes en kunst spelen zeer zeker ook een grote rol!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.