Het vliegtuig, waarin Glenn Miller zat, stortte neer in de Noordzee op 15 december 1944, op weg naar Parijs, waar z’n orkest hem opwachtte…!

De beroemde orkestleider/trombonist is nooit teruggevonden…!

In 1945 ging James Stuart op de foto, net terug uit de oorlog.

James was zich op dat ogenblik niet bewust, dat hij 9 jaar later de schitterende vertolker van Glenn Miller zou worden in de mooie film “The Glenn Miller Story”…! Het is een aanrader voor de mensen, die deze film niet hebben gezien!

Ik ben de tweede van links, met neef Frits Spaargaren op m’n schouders, neef Ab Carels helemaal rechts met neefje Jaap Spaargaren op de schouders en mijn broer Nico, geknield rechtsonder…! Het was de tijd, dat Nico en ik bij Ab in de Marktstraat naar zijn platencollectie van vooral grote orkesten gingen luisteren…! Glenn Miller was in die tijd onze passie…!

Bij ons in de achtertuin in de Hortensialaan…links Ab en Nico op saxofoon, Henk op gitaar, ikzelf op de drums en Jan Uiterwijk op accordeon…Naar Jan Uiterwijk ben ik op zoek….! Als iemand weet waar hij is, hoor ik dat graag!

Hier komen nog een paar foto’s

1959 feestje bij Allie van Bommel in Amsterdam, Eddie, Nico en Ab

Zandvoort ,Nico, Ab, Jan en ik…! naar Jan ben ik dus op zoek, hij was ook een liefhebber Glenn Miller!

1983 Flip Eikhof en Ab Carels bij Nico thuis

Hier komt een nummer van Glenn Miller en z’n orkest “In the Mood” uit 1941…zo’n 3 a 4 jaar voor z’n dood.

Over mantelpower

Weblog van een oer Aalsmeerder. Mooie gedachten, muziek, foto's, Aalsmeerse historie en zo nu en dan een grapje. Sport, kleinkinderen, eiland op de Westeinder Plas,leuke filmpjes en kunst spelen zeer zeker ook een grote rol!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.