Sophia Leonora Hendrika, 18 jaar (Kiki)

Img342_1 Portretfotofranklaufer_kl Img290_1 Picasso_65

Waarom deze 4 foto’s op een rijtje?

Allereerst de foto’s geven weer:      Mijn echtgenote op 18 jarige leeftijd, vervolgens Willem Nijholt, de bekende acteur en musicalspeler.  Beide foto ’s werden gemaakt door de bekende Amsterdamse fotograaf FRANK LAUFER.

De derde foto maakte ik in 1962:     Kiki met roos.

De 4e foto is het  (helaas verdwenen schilderij door mij gemaakt in 1965.   

De inspiratie haalde ik uit de manier van fotograferen van Frank Laufer, de foto die ik zelf maakte en natuurlijk door het schilderij van Picasso, die in 1954 z’n model en minares tot aan z’n dood 20 jaar later, Jaqueline Roque, schilderde.

Jaqueline pleegde net als een eerder model van Picasso zelfmoord.

Verleden week zocht ik in het Picasso Museum in Barcelona naar dit schilderij en vond het afgedrukt op plastick tassen en tegeltjes terug. Ik heb een tegeltje voor 7 euro aangeschaft.

Over mantelpower

Weblog van een oer Aalsmeerder. Mooie gedachten, muziek, foto's, Aalsmeerse historie en zo nu en dan een grapje. Sport, kleinkinderen, eiland op de Westeinder Plas,leuke filmpjes en kunst spelen zeer zeker ook een grote rol!

Volgende »

 1. FP schreef:

  lekkere muziek…

 2. Theater Instituut Nederland/ Josxc3xa9e van Doesburg schreef:

  Op de website staat de naam van de fotograaf Frank Laufer, Amsterdam vermeld ivm Willem Nijholt. Ik ben op zoek naar Frank Laufer ivm het regelen van rechten. Heeft u misschien een contactadres/e-mail adres van hem??
  Alvast bedankt,

  J. van Doesburg
  Research & Productie
  Theater Instituut Nederland, Amsterdam
  E-mail: josd@tin.nl

 3. Anoniem schreef:

  Beste heer van Doesburg ik kan U helaas niet helpen aan een adres van FRANK LAUFER.
  Mijn verloofde werd 1-malig gefotografeerd in 1963 door de bekende Amsterdamse fotograaf

 4. Ivo schreef:

  Waarachtig ik heb die fotos gezien in de grote doos met fotos bij ons op zolder

 5. eddie schreef:

  @Ivo… foto’s van mijn verloofde?

 6. Ivo schreef:

  Eddie …. ja zeer waarschijnlijk wel. Bij het overlijden van Franks zus (mijn moeder) vond ik een doos van Pandora met fotos uit vergaane tijd. Maar ik leef nu ruim 10.000km van deze grote doos op zolder. Frank is inmiddels ook overleden. Email mij eens persoonlijk.

 7. eddie schreef:

  @Ivo. Frank Laufer was dus je oom en misschien is het leuk iets te vertellen over hem op m’n web site…!
  Als je een leuk verhaal over hem hebt schrijf me dat dan op mijn emailadres:
  edmantel@caiway.nl gr. @

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.