Img594

Foto van 14 mei (moederdag) 2000

Mijn moeder, 91 jaar oud, is nog redelijk gezond en zit hier met zoon Edward bij ons op de Oude Spoordijk.

Deze week, 16 april, is het 7 jaar geleden, dat ze stierf op 94jarige leeftijd.

Img662

Hier zit de nog jonge moeder Hazina met haar 2 zoons, links Eddie en rechts Nico.

Img653

Op de Uiterweg, net voor de Topsvoortbrug, woonde mijn overgrootvader Vreek Maarsen,(links op de foto), Buxuskweker, die reeds naar verschillende landen exporteerde. Noord-Amerika was een enorm afzetgebied.

Mijn moeders moeder, mijn oma dus, werd hier geboren op 19 november 1874.

Krijntje Maarsen huwde op 22 april 1897 met Albert Spaargaren en ging wonen aan de andere kant van de Topsvoortbrug, dus op een steenworp van haar ouderlijk huis….!

Ze was de de ontzettend lieve echtgenote van Albert Spaargaren, de seringenkweker en kreeg heel veel kinderen, zoals gebruikelijk in die tijd.

Van 1991 tot 1999 woonde ik met m’n gezin op de locatie van m’n overgrootvader. Waar je links op de foto een schuurtje ziet staan, daar staat de woning van Gerard Joling.

Img593

Foto van mijn oma Krijntje Spaargaren-Maarsen, waarschijnlijk van november 1924, toen ze 50 jaar werd. Ze kreeg 14 kinderen en stierf op 12 november 1937, enkele maanden voor mijn geboorte.

Mensen, die m’n website vanaf het begin gevolgd hebben, zullen soms misschien denken, hee…die foto heb ik al eerder gezien.

Over mantelpower

Weblog van een oer Aalsmeerder. Mooie gedachten, muziek, foto's, Aalsmeerse historie en zo nu en dan een grapje. Sport, kleinkinderen, eiland op de Westeinder Plas,leuke filmpjes en kunst spelen zeer zeker ook een grote rol!

Volgende »

 1. Margrxc3xa9 schreef:

  Het lijkt nog zo kort geleden dat we samen elke maandagmiddag fotootjes keken. Ik heb ook hele dierbare herinneringen aan vroeger. Ketsie,boterkoek,aardappelkoekjes en vers geperste appelsap:onvergetelijk…

 2. eddie schreef:

  @Margre.De tijd vliegt….! Zorg ervoor, dat je geniet van het leven, elke minuut, elke dag….Voor je het weet, kan je alleen nog maar terugkijken. Zorg daarom nu voor geluksmomenten, waaraan je later met intens genot kunt terugdenken…!

 3. Margrxc3xa9 schreef:

  Trouwen in stilte,een kat uit het asiel halen,in een boek uit de bieb een stukje over mijn moeder lezen of een onverwachte brief uit de USA ontvangen;groot of klein geluk maakt het leven waard om geleefd te worden!

 4. eddie schreef:

  @margre. Inderdaad mooie dingen, waarop je later kan terugkijken..!Heel mooi!

 5. Margrxc3xa9 schreef:

  Kunt u voor dhr. Renardel de Lavalette het adres van Tamara Orloff Davidoff achterhalen? Waarschijnlijk weet tante Lientje het wel ergens te vinden,ik weet alleen dat ze in Amstelveen woont.

 6. eddie schreef:

  @Margre. Ik ga het vragen…! Liefs @

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.