Opa Klaas Mantel in 1956 84 jr

Opa Klaas Mantel, hier gefotografeerd in 1954, 2 jaar voor zijn dood. ( voor onze zoons overgrootvader en voor de kleinzoons betovergrootvader)

Img924

Opa  woonde en runde hier rechts van het toenmalige hotel 'De Uil' zijn manufacturenwinkel, waarna zijn jongste zoon, onze oom Wim Mantel een lang periode kruidenierswaren verkocht.

In het prachtige blad van Stlchting Oud Aalsmeer 'OUD NUUS' jaargang 40 nummer 154 -  maart 2009 kwam ik toevallig weer het leuke artikel van Leni Paul tegen, van haar interview met (wijlen) neef Klaas Mantel, waarvan ik een klein stukje zal overnemen…:

Opa was een vrolijke Frans, die in 1893 voor een appel en een ei een handeltje in garen en band overnam….aldus kleinzoon Klaas. Van wie weet ik niet.

Wel is bekend, dat hij voor die tijd had gewerkt bij Broeckmans, die de klanten af ging met paard en wagen. Hij moest dan altijd het paard vasthouden….!

Opa begon zijn eigen wijk op de Buurt (Uiterweg).

Een veelzijdig man, zo blijkt al gauw, niet te beroerd om op verzoek om mannelijke klanten te scheren….en op bruiloften en partijen op te treden met zijn  accordeon…!

Brancheervaring of multifunctioneel inzetbaar zouden we dat nu noemen…!

Samen met zijn vrouw, mijn oma Maartje Mantel-Maarse, runde hij tevens, behalve  de manufacturenxc2xb0bussiness, een grutterswinkel, naast hotel-restaurant 'De Uil' op de dijk…!   (etc,etc.)

Over mantelpower

Weblog van een oer Aalsmeerder. Mooie gedachten, muziek, foto's, Aalsmeerse historie en zo nu en dan een grapje. Sport, kleinkinderen, eiland op de Westeinder Plas,leuke filmpjes en kunst spelen zeer zeker ook een grote rol!

Volgende »

 1. jacco schreef:

  leuke foto’s pa! Wat lijkt opa Klaas mantel op oom Nico

 2. Marita schreef:

  Hoi Eddie,wat een leuk stukje van onze opa.Ik heb het toen ook gelezen,maar leuk,om het weer te zien,vooral met de fotos erbij.En Jacco heeft gelijk.Ik legde even mijn hand op de hoed en ik zag ook de gelijkenis.Wat is dat grappig,want dat had ik nog nooit gezien!En wat een schitterende fotos van de dorpskerk,daar heb ik van genoten.Liefs Marita.

 3. eddie schreef:

  Hee Jacco en Marita…inderdaad zijn de Manteltrekken duidelijk.

 4. anna-maria schreef:

  hoi Eddie,

  ja…je opa heeft echt wel wat weg van Nico. En wat hefft hij in zijn oor? Een antiek gehoorapparaat..of doet hij iets lolligs?

 5. eddie schreef:

  hee schoondochter..dat is een gehoorapparaat!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.