Het is ongeveer 30 jaar geleden… ik weet het niet meer precies…het ging tussen een fransman en een hollander en het was volgens mij bij de Olympische Spelen of andere belangrijke wielerwedstrijd….

een kopgroep van een man of 15 reed een 50 a 70 meter voor de finish op de eindstreep af…. 2 mannen maakten zich los, een fransman en een hollander en zij persten er alles uit…. ze slingerden uit volle kracht en de sturen raakten elkaar net niet, maar de hoofden waren vlak bij elkaar toen ze nog 10 meter hadden te gaan…de fransman een hoofdlengte voor de hollander…

een stroom zweet maakte een baan door het dikke zwarte haar van de fransman…over zijn voorhoofd naar zijn neus…over de neus naar het puntje van zijn neus…daar verzamelde het vocht zich tot ongeveer 5 meter voor de finish…

de hoofden van de fransman en de hollander kwamen weer  heel, heel dicht bij elkaar… het zweet van de fransman maakte zich los van de neus en trok een door het zonlicht beschenen  zilveren streep precies naar de opengesperde mond van de hollander…

het schoot hem over de tong rechtdoor in zijn keel…”gadverdegadver’ schreewde de hollander, die door dit voorval extra power kreeg…en met een banddikte verschil als eerste over de finish trapte…. GOUD voor de hollander, dankzij het zweet van de fransman….!!!

De fotograaf, die bij de finish stond en precies op het juiste ogenblik afdrukte, maakte de mooiste foto van zijn leven…en een dag later stond deze foto op alle voorpagina’s van alle kranten  in heel de wereld…. een closeup van het zilveren zweetstraaltje van neus tot mond… gadverdegadver….! Maar dus ook goud voor de fotograaf…!

Vraag me niet naar de namen van de wielrenners, welke wedstrijd en wanneer….! Ik ben te oud om me dat te herinneren!

Alle gekheid op een stokkie…. het was een droom van mij aan het begin van Olympische Spelen, een droom, die ik me nu nog scherp voor de geest kan halen..!

Over mantelpower

Weblog van een oer Aalsmeerder. Mooie gedachten, muziek, foto's, Aalsmeerse historie en zo nu en dan een grapje. Sport, kleinkinderen, eiland op de Westeinder Plas,leuke filmpjes en kunst spelen zeer zeker ook een grote rol!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.