In Dubai had ik een heel goede zakenrelatie tijdens m’n jaren in de bloemenexport, Herman van Benthem, een  sympathieke bankdirekteur. Zijn echtgenote Anneke, runde belangrijke bloemenwinkels in Dubai, Abu Dhabi en Sharjah en had een arabische compagnon, Iqbal Abedin…!

In 1976 bezocht ik onze klant en daar heb ik nog een foto van de eerste dag

1976 aan de (sterke) koffie met Iqbal Abedin, 4e persoon van links.

Iqbal werkte bij de Oilfields Supply van Dubai. Hij werkte zich op

tot de grote baas van de Oilfields Supply….!

In 1984  bezocht ik met m’n echtgenote, Kiki, Kuwait, Qatar, Dubai,

Abu Dhabi, Sharjah en Khor Fakkan.

In Dubai ontmoetten we niet alleen onze bloemenklanten Herman en

Anneke van Benthem, maar ook de familie van Iqbal Abedin

1984 juni Foto van Iqbal Abedin, directeur van Oil Field Supplies Dubai met links

dochter Lamya Abedin en rechts zoon Marwan…!

Tewijl ik andere relaties in Dubai bezocht kreeg Kiki de gelegenheid een bruiloft

bij te wonen…, het was heel bijzonder!

Iqbal Abedin met 39jarige  Kiki 1984

Herman van Benthem nam ons mee naar een hotel in Khor Fakkan, ergens tussen Dubai en Oman,

waar ik met Leo, een medewerker van Oleander Flowershop ging duiken in

de Perzische Golf. Dit avontuur liep bijna verkeerd af, want m’n zuurstof was

al na 15 minuten helemaal op wegens een lek….!

Waarom dit verhaal, dat al eens verteld is….ik was nieuwsgierig naar de kinderen van Iqbal,

Lamya Abedin en Marwan Abedin en tegenwoordig is er gauw wat gevonden:

Links Lamya en rechts Marwan

Ik vond al gauw foto’s van nu en meer….

Lamya Abedin nu, een prachtige vrouw, die een naam heeft in de mode

in de U.A.E….Wanneer U Lamya Abedin Dubia op Google ingeeft, verschijnen er honderden schitterende creaties van Lamya

Lamya Abedin Fashion Show, Ready To Wear Collection Fall Winter 2016 in Dubai

Marwan heeft het ook helemaal gemaakt

De zoon van Iqbal, Marwan Abedin

Rechts Iqbal Abedin      Dit is de enige foto die ik op internet kon vinden van onze vriend en zakenrelatie,

die met Anneke van Benthem, de eigenaren van “Oleander Flowershop” vormden.

Ik hoop van harte. dat hij nog leeft met z’n lieve en mooie Neno!

 

Over mantelpower

Weblog van een oer Aalsmeerder. Mooie gedachten, muziek, foto's, Aalsmeerse historie en zo nu en dan een grapje. Sport, kleinkinderen, eiland op de Westeinder Plas,leuke filmpjes en kunst spelen zeer zeker ook een grote rol!

Volgende »

 1. Sabine den toom schreef:

  Beste Ed Mantel, Ik ben een nichtje van Anneke van Benthem, tevens heb ik contact met Iqbal. Graag neem ik contact met u op. Ik wil u graag een bericht doorgeven. Wanneer mogelijk graag via de mail. Vriendelijke groeten, Sabine (dochter van de broer van Anneke)

 2. Sabine schreef:

  Beste Ed Mantel, ik ben het zusje van Leo en het nichtje van Anneke van Benthem. Ik zoek contact met u, vanwege een boodschap van Iqbal. Ik wil graag een boodschap doorgeven. Dank u wel en tot verder bericht.
  Vriendelijke groeten, Sabine

 3. mantelpower schreef:

  Beste Sabine Sorry voor mijn late reactie… ! Ik had veel problemen met m’n computer en het functioneren van mijn weblog mantelpower…! Ik zou graag de boodschap van !qbal willen vernemen…! zou je het naar mijn e-mail kunnen sturen? edmantel@outlook.com
  Bij voorbaat dank en doe ook de groeten aan Leo….. we hebben samen gedoken in de Golf.
  Groetjes Eddie Mantel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.