Zondagavond, 22 november, een aflevering van de serie “Vliegende Hollanders”…!

Als Aalsmeerder heb ik halverwege de jaren ’50 kennisgemaakt met de buurman van mijn oom Toon van Bommel bovenaan de klucht van de Ophelialaan…! Een charmante man in bijzondere kledij…! Hij vertelde mij, dat hij in 1934 co-piloot was geweest naast Koene Dirk Parmentier in de KLM DC2 Uiver PH-Aju, die in 3 dagen naar Australië vloog…! Eerst geloofde ik hem niet, maar na enkele minuten was ik overtuigd, dat het verhaal klopte…!

Op 20 december 1934 verongelukte de Uiver bij Rutbak Wells in Irak op weg naar Indië tijdens hevig noodweer in de Syrische woestijn. Alle 7 personen komen om het leven…!

Over mantelpower

Weblog van een oer Aalsmeerder. Mooie gedachten, muziek, foto's, Aalsmeerse historie en zo nu en dan een grapje. Sport, kleinkinderen, eiland op de Westeinder Plas,leuke filmpjes en kunst spelen zeer zeker ook een grote rol!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.