Billie-Dawn Breswster en Eddie Mantel  mei 1959

                        Fotostripverhaal_mei_1959_1               Img332

1959_foto_in_de_romance_2 (Op verzoek van mijn schoondochter Anna-Maria)

Speciaal voor de fotosessie voor het stripverhaal ‘De Hoofdprijs was een lieve schat’ kreeg ik een paar dagen verlof van kapitein Jansen van de 116e AVA.

De foto’s werden genomen op het racecircuit van Zandvoort.

Naar ik me herinner ging het verhaal over een knap meisje, dat verliefd was op de beroemde Nederlandse autocoureur Henk van Zalinge. (Harry van Sannen in de strip)

De monteur van de raceauto was ik….. en ik was weer verliefd op het knappe meisje en toen vlak voor de race, de coureur ziek werd, nam ik, zonder dat iemand daar van op de hoogte was,  zijn plaats in en won de race…..!

Het meisje wierp zich in de armen van de winnaar en was tegelijkertijd haar liefde voor de beroemde coureur Harry (Henk) vergeten….. het was nu Eddie, die haar hart had gestolen…. en dat kwam ondergetekende natuurlijk goed uit, want de onbeantwoorde liefde werd nu tot zijn genoegen volledig beantwoord!    Een zoetsappig, romantisch verhaal eigenlijk……, maar de Romance werd in die tijd goed verkocht aan jongelui tussen de 13 en 23 jaar.

Eind jaren ’70 ben ik met ik m’n vrouw en 3 zoons op bezoek gegaan bij Billie-Dawn, m’n gewezen vriendinnetje eind jaren’50. Ze had een grote herenboer getrouwd in de buurt van Dover en ze hadden 3 dochters.

Over mantelpower

Weblog van een oer Aalsmeerder. Mooie gedachten, muziek, foto's, Aalsmeerse historie en zo nu en dan een grapje. Sport, kleinkinderen, eiland op de Westeinder Plas,leuke filmpjes en kunst spelen zeer zeker ook een grote rol!

Volgende »

 1. Hans Remkes schreef:

  hallo heer Mantel,
  heb jou bericht gelezen en als ik het goed heb kennen wij ons uit t`Harde.
  ik was ook in t`harde lichting 58/5 en op onze kamer lagen bv. Varkevisser Veertje Schonewille (mijn slapie)andere namen weet ik zo niet meer.
  de kommand. was lt Jansen en opper Meuleman. als ik mij nog herrinneren kan,kwam jij geloof ik uit Aalsmeer.ik woon nu in Duitsland in Kaiserslautern sinds 1980. schrijf maar eens een bericht of dit alles juist is.vr.gr van Hans Remkes en bij voorbaat hartelijk dank voor jou antwoord.

 2. eddie schreef:

  Hallo Hans… jee wat leuk, een ouwe gabber van een halve eeuw geleden! Ik was dik bevriend met Rob van Houten. Ken je de schrik van ”t Harde nog..? Luitenant Cohen. De commandant was Kapitein Jansen en de Opper Meuleman werd ‘Plunjebaal’genoemd… Valt veel te vertellen. Schrijf me maar eens op m’n email: edmantel@caiway.nl, als je wil..! Groetjes Eddie

 3. alex de keijser schreef:

  Goedenavond.
  Ik ben Alex de Keijser. Ik ben ook van 1958-5. In Amersfoort opgekomen. Vrij snel daarna naar de COAK in Kampen. Eddie mogelijk hebben we in dezelfde tijd in Kampen gelegen. Ik herinner me je naam niet. Na de COAK ben ik naar Nunspeet gegaan, daar ook afgezwaaid op 1 april 1960. Op mijn website http://www.alexdekeijser.nl heb ik een aantal foto’s geplaatst. Mogelijk herken je iets of iemand. Laat me even iets weten.
  Groeten, Alex de Keijser.

 4. eddie schreef:

  @Alex. Ik was van 58-3, dus even eerder dan jij….dus hebben we elkaar gemist!

 5. Ouwe Stomp schreef:

  Beste Ouwe Stompers we gaan nog even op nostalgische wijze terug naar die
  laatste dag in militaire dienst !

  http://afzwaaieninmilitairedienst.blogspot.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.