Img926

We kregen accordeonles van de heer Deggert op de Kanaaldijk in Rijsenhout….en tenslotte na vele lessen konden we een aardig deuntje spelen…..!

Vader Jaap bracht ons met de auto, reed dan een klein stukje door, naar zijn vader, onze Opa Klaas, die zelf op bruiloften en partijen accordeon heeft gespeeld…. wat we nooit geweten hebben. Na een uur les, haalde hij ons dan weer op…..en hadden we lesmateriaal meegekregen, om thuis te oefenen. Mijn broer Nico, hier rechts op de foto, had meer aanleg en kon bijvoorbeeld In the Mood en Ole Quappa foutloos spelen….!

Harry Mooten en Johnny Meijer waren onze grote voorbeelden… luister maar even naar een melodietje gespeeld door Harry Mooten:

 

IMG_2425
We hebben de accordeon even te voorschijn gehaald….na meer dan een halve eeuw niet gebruikt te zijn…… en verdraaid in de ‘Hohner’ zat nog geluid ook!

Over mantelpower

Weblog van een oer Aalsmeerder. Mooie gedachten, muziek, foto's, Aalsmeerse historie en zo nu en dan een grapje. Sport, kleinkinderen, eiland op de Westeinder Plas,leuke filmpjes en kunst spelen zeer zeker ook een grote rol!

Eén reactie Volgende »

  1. Margrxe9 schreef:

    Rien van Nunen kwam vaak bij opa in de kleermakerij,ik wist niet dat hij bij Mur werkte. Mooie foto waar ook Muggie en Eefie wel op zullen staan. Van het feest dat in de Oude Veiling gevierd werd heb ik de redevoering van opa en de avondjurk van oma nog!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.