Op 8 juni 1933 werd Aalsmeer op grote hoogte vanuit het zuidoosten op de foto vastgelegd.

8-juni-1933

Op een helaas minder duidelijke copy probeer ik een paar straten, kwekerijen etc. voor geinteresseerden aan te wijzen….;

ccf04022017_00001

De onderste weg is de Ophelialaan met rechts de Cyclamenstraat en de Hortensialaan, de laan waar ik geboren ben…! De huizen waren nog maar pas gebouwd en m’n vader en moeder konden op nr. 7 na de huwelijksvoltrekking en de bruiloft direct hun intrek nemen…!

Het huis op de voorgrond is het Rietveldhuis van gemeentesecretaris Jan Wentzel. Vanaf dat punt werd de Hortenisalaan later doorgetrokken.  Meer onderin staat eenzaam in de weilanden het lagere schoolgebouw aan de Columbialaan. (nu J.C.Mensinglaan)

Achter het schoolgebouw de toen moderne rozenkwekerij van Hilverda, nu Anjerhof. Achter de Opheliaanlaan en de Hortensialaan lag de grote kwekerij van Maarse Jbzn, nu Rozenhof.

Er valt veel te zien, zoals het klooster en het station met rails en treinen en verder naar het dorp div. herkenningspunten, maar heel veel was er toen nog niet…en intussen is er ook weer veel verdwenen.

Over mantelpower

Weblog van een oer Aalsmeerder. Mooie gedachten, muziek, foto's, Aalsmeerse historie en zo nu en dan een grapje. Sport, kleinkinderen, eiland op de Westeinder Plas,leuke filmpjes en kunst spelen zeer zeker ook een grote rol!

Eén reactie Volgende »

  1. Josina Bol. schreef:

    Moooooi !!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.