Van links naar rechts staand Jan van Es, Dik Langezaal uit de Cyclamenstraat en Appie Tuning uit de Hadleystraat, knielende Harry Klerks, Colijn, broer Nico met de bal, Eddie Mantel en Dries van Mourik…! (Piet en Henk van Mourik en de jongens van Kok waren er dit keer niet bij….)  De namen van de jongens waren doorlopend anders!

In 1948 voetbalden we met de jongens uit de buurt op veel verschillende plaatsen….: In het Hortensiaplantsoen, daar was het verboden en de politie heeft ons vaak achterna gezeten of heeft ons de bal afgepakt…! Politieagent Zijlstra en Grijpstra (mooie naam), en andere agenten maakten er een sport van…!

Op het Witte Kruisplein, Het speelplein van de Colombiaschool, achter de Cyclamenstraat op een grasveldje, maar vooral in de Hortensialaan op straat, van putje tot putje, zowel aan de kant van de van Mouriks als aan onze kant, zoals op deze foto uit 1948…!

 

Over mantelpower

Weblog van een oer Aalsmeerder. Mooie gedachten, muziek, foto's, Aalsmeerse historie en zo nu en dan een grapje. Sport, kleinkinderen, eiland op de Westeinder Plas,leuke filmpjes en kunst spelen zeer zeker ook een grote rol!

Volgende »

  1. Johanna Vanvuren schreef:

    Leuke foto.Kan al die jongens nog goed herinneren.Johanna.

  2. Johanna Van Vuren schreef:

    leuke foto.Ik kan ze nog allemaal herkennen .Jo van Vuren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.