Tuinbouwschool

Op de plek waar nu het postkantoor en aan de achterkant Action gevestigd is, daar stond voorheen het prachtige gebouw van de Rijks Tuinbouwschool met de vijver met zwanen…! Lange tijd zocht ik naar de foto van het gebouw en er werden me verschillende foto's aangeboden oa door Margre Vervloed en Joke Wegman….., maar foto's zonder zwanen, want die zocht ik…een glasscherpe foto met prachtige zwanen!

De bewuste foto heb ik nog niet gevonden, maar toch kwam Joke Wegman van Radio Aalsmeer met een foto, die dicht in de buurt komt….ja, ja met rechtsonder zwanen…. helaas staat er ook een 'lelijke eend' op!

Velen hebben op deze school de tuinbouwlessen gevolgd, die later exporteurs, kwekers, bloemenwinkeliers, etc. etc. geworden zijn. Ik heb hier met plezier in de jaren'50 enkele jaren gestudeerd en m'n diploma gehaald, uitgereikt door Dr.Wasser en wat ook nog leuk is om te vertellen, reeds eerder heb ik op m'n site het bezoek aan m'n tuin van m'n oude leraar Jan Bakker gehad, die ik gevraagd had me bij te spijkeren in de latijnse nomenclatuur van enkele planten en bomen, waarvan bij mij de namen waren ontgaan…! Een jaar later is de geliefde leraar van ouderdom gestorven.

Over mantelpower

Weblog van een oer Aalsmeerder. Mooie gedachten, muziek, foto's, Aalsmeerse historie en zo nu en dan een grapje. Sport, kleinkinderen, eiland op de Westeinder Plas,leuke filmpjes en kunst spelen zeer zeker ook een grote rol!

Volgende »

 1. Els schreef:

  Eddie, ik denk dat ik weet welke foto jij bedoelt van de Tuinbouwschool. Theo Wentzel maakte in de vijftiger jaren een verticale zwart/wit foto met twee witte zwanen, op de achtergrond de tuinbouw school, er stond ook nog een stukje van een bushokje van Maarse & Kroon op meen ik me te herinneren. Misschien zit deze ansicht nog in de doos NOOIT WEG DOEN bij Peter Jager? Hartelijke groeten uit California. Els Terlouw-Vreeken.
  P.S. Love your website.

 2. Eddie schreef:

  Lieve Els…wat fijn weer iets van je te horen! In de doos van Peter zat de foto niet, helaas…, maar misschien kom ik hem nog eens tegen.

 3. Raisa, Russia schreef:

  Dank u wel voor dit lied te plaatsen. Ik hou van NL muzik en ook ben ik een fan van Gerard Joling wie woont in AAlsmeer. Kunt u zijn precis adres erachter komen, ik wil graag dit plaats zien op Google Earth.
  Alvast bedankt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.